Pagina romānească despre ateism
Monday, 6 September 2010, 22:57
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
:
Home
FORUM
Help
Search
CHAT
Login
Register
Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.]
[Iluştri necredincioşi]
[Argumente ateiste]
[Moralitate fără niciun dumnezeu]
[Logică şi argumentare]
[Cazierul religiei]
[Comunitatea Ateistă]
Pagina romānească despre ateism
>
Forum
>
Zona Laică
>
Salon
>
Intrebari pentru patriarh?
« previous
next »
Pages:
1
2
[
3
]
4
5
Author
Topic: Intrebari pentru patriarh? (Read 1173 times)
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană
Nihil curo de ista tua stulta superstitione
Re: Intrebari pentru patriarh?
«
Reply #30 on:
Saturday, 4 July 2009, 13:57 »
si cand te duci intr-o tara straina e normal sa le respecti obiceiurile
Chiar daca aia mananca rahat? I don't think so.
"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
flegmatic
the villainous atheist
Banned
Rezident/Rezidentă
just your ordinary troll
«
Reply #31 on:
Saturday, 4 July 2009, 13:59 »
decat sa-mi taie unii capu si sa-mi canibalizeze corpul. let me think about it...
i'd rather eat that shit
ateapotist
Membru/Membră
A man without faith is like a fish without a bike
«
Reply #32 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:03 »
ce complet aiurea sunt astea. Din cate stiu eu nu exista culturi in care tre sa manci @#$% ca sa te accepte aia.
Hai sa o spun asa. Atata timp cat o anumita traditie nu-mi provoaca leziuni (fizice sau psihice) si neindeplinirea respectivei traditii ar face oamenii care o urmeaza nefericiti (unde sa mai pui ca unii sunt inchisi la minte, daca nu le respecti traditiile te dau afara pur si simplu, atunci n-are rost sa mergi acolo in the first place ... ca si astia cu biserica), atunci RESPECT TRADITIA. Nu trebuie sa fie o chestie absolutista, de aia avem capete. Daca ar fi venit patriarhul cu o bucata mare de @#$% nu as fi mancat-o, te asigur. Are rost sa discuta prostia asta?
joyce
Rezident/Rezidentă
«
Reply #33 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:07 »
Quote from: Euronymous on Saturday, 4 July 2009, 13:42
Quote from: joyce on Saturday, 4 July 2009, 13:27
evident ca ar minti
ar insemna ca nu exista principii, doar situatii particulare in functie de care decizi - asa si este, in my opinion.
intr-adevar nu ai principii in cazul in care iti schimbi parerea dupa cum bate vantu'
dar in situatia in care e vorba de propria viata,orice om care are o farama de ratiune ar face acest compromis
Quote from: ateapotist on Saturday, 4 July 2009, 13:37
Daca as fi luat milioane de dolari, daca as fi mintit lumea timp de zeci de ani, daca as fi facut din frica de moarte o sursa continua de venit as fi avut, intr-adevar comportamentul lor. Faptul ca i-am sarutat mana nu inseamna in niciun fel asta.
da' ce inseamna?ipocrizie?
Religia s-a născut cānd primul ticălos l-a īntālnit pe primul prost(Voltaire)
ateapotist
Membru/Membră
«
Reply #34 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:12 »
In ce sens ar putea fi ipocrizie? Te rog, daca ma citezi, citeaza tot paragraful. Ce urma era important, cred eu.
ateapotist
Membru/Membră
«
Reply #35 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:18 »
Am fost acolo si am facut cateva gesturi care pentru mine nu inseamna nimic iar pentru altii inseamna mult, in speranta ca voi putea vorbi macar putin cu cel mai important reprezentant al religiei din tara noastra. Nu am castigat nimic din asta, nu ma inchin in secret la Thor, nu sunt preot in o a 2-a viata. Cum sa fiu ipocrit? Pe tine chiar nu te-ar interesa ce ti-ar spune un astfel de om intr-o discutie privata? Nu-mi vine sa cred ca raspunsul tau ar putea fi nu. Si daca raspunsul este da, cum ai proceda?
ateapotist
Membru/Membră
«
Reply #36 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:23 »
M-am gandit la un experiment interesant.
Hai sa spunem, for the sake of argument, ca as fi apucat sa vorbesc cu el si mi-ar fi spus ca el e de fapt un ateu convins dar ca puterea este un motivator puternic si nu are de gand sa renunte la ea doar pentru niste principii. (In realitate nu am fost nici macar aproape sa am o discutie cu el, dar speram la una... si pe buna dreptate, ultima data cand l-am intalnit am stat la mitropolie in iasi si am luat masa cu el. Aveam toate motivele sa ma astept la acelasi lucru.)
Ar mai fi cineva pe forumul asta care sa imi spuna ca nu trebuia sa ii pup mana inaintea acestei discutii?
Un alt exemplu ar fi un reporter care, pentru a avea articolul cu preotul pedofil tre sa isi scoata palaria cand intra in biserica. Nu sunteti absurzi sa pretindeti ca nu ar trebui sa o faca?
Poate ar trebui sa ma mut pe un forum de crestini, poate sunt mai putin dogmatici...
«
Last Edit: Saturday, 4 July 2009, 14:27 by ateapotist
»
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană
Nihil curo de ista tua stulta superstitione
«
Reply #37 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:27 »
decat sa-mi taie unii capu si sa-mi canibalizeze corpul. let me think about it...
Eu nu cred ca patriarhul chiar facea asta.
ca as fi apucat sa vorbesc cu el si mi-ar fi spus ca el e de fapt un ateu convins dar ca puterea este un motivator puternic si nu are de gand sa renunte la ea doar pentru niste principii
Doar nu-i tampit sa spuna asta, sa scape informatia prin presa...
"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
Wasserstoff
Membru/Membră
«
Reply #38 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:29 »
Eu cred ca ateapoteist a procedat OK. Daca nu facea ca ceilalti, cu siguranta ca provoca o "scena" si nu mai era niciun cuvant de spus. Pana la urma nu e vorba de respectat traditiile, ci mai degraba de a nu iesi in evidenta, de a fi cameleon. El era "agent sub acoperire"...
Daca nu s-ar fi comportat ca ceilalti, era clar un gest ostentativ.
Urma sa ii intre "sub piele" patriarhului si atunci cand se astepta mai putin, sa ii puna intrebarile...cam asa cred ca ar fi avut cel mai mare impact.
Daca va decalarati din prima atei, nu aveti nicio sansa la dialog. De cele mai multe ori e bine sa pozati intr-un om pentru care religia proprie e o "chestiune personala" - asta daca vreti sa aveti parte de un dialog.
Ah, si multi dintre voi sunteti zmei doar in fata calculatorului...
"The biggest advantage to believing in God is you don't have to understand anything, no physics, no biology. I wanted to understand." - James D. Watson
flegmatic
the villainous atheist
Banned
Rezident/Rezidentă
just your ordinary troll
«
Reply #39 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:31 »
a as fi apucat sa vorbesc cu el si mi-ar fi spus ca el e de fapt un ateu convins dar ca puterea este un motivator puternic si nu are de gand sa renunte la ea doar pentru niste principii
daca ar fi adevarat (el sa fie ateu), tot poti spune ca urmeaza un principiu, acela ca power=good.
Eu nu cred ca patriarhul chiar facea asta
well he dont eat no shit for breakfast either.
insa gandeste-te ca ei "canibalizeaza" trupul si sangele lu Isus sub forma painii/vinului.
ps:
si chiar daca, teoretic, ateapotist ar fi ipocrit asta nu ar fi contra-argument.
Euronymous
AntiNonConformist
Membru/Membră
«
Reply #40 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:34 »
Quote from: joyce on Saturday, 4 July 2009, 14:07
intr-adevar nu ai principii in cazul in care iti schimbi parerea dupa cum bate vantu'
dar in situatia in care e vorba de propria viata,orice om care are o farama de ratiune ar face acest compromis
Special pleading.
De ce situatia in care e vorba de propria viata ar trebui sa reprezinte o exceptie de la aplicarea principiilor?
Atunci unde incep si unde se opresc exceptiile astea?
Daca alternativa in situatia aia nu era moartea, ci sa zicem puscaria, sau o bataie sora cu moartea, care sa te lase handicapat fizic si psihic, nu ar fi fost tot o situatie in care principiul ar fi trebuit incalcat de o persoana cu "o farama de ratiune"? Nu inteleg de ce se mai vorbeste de principii cand intotdeauna se gasesc situatii cand ele sunt incalcate.
Who has more fun than people?
flegmatic
the villainous atheist
Banned
Rezident/Rezidentă
just your ordinary troll
«
Reply #41 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:39 »
si ce demonstreaza faptul ca "ai principii"?
si idiotii pot avea principii, asta ii face cumva mai putin idioti?
singurul lucru care il poti avea
aproape
mereu e propria constiinta, nu un set de principii idealiste care nu le poti impaca cu trista realitate.
ateapotist
Membru/Membră
«
Reply #42 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:41 »
sa nu deviem in eterna discutie (favorita pentru mine) de etica
herghe
Rezident/Rezidentă
«
Reply #43 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:51 »
http://www.adevarul.ro/articole/timisoara-patriarhul-daniel-a-fost-acuzat-ca-nu-i-pasa-de-saraci-galerie-foto.html
ateapotist uite aici exemplu! si nu prea cred ca d-na e atee!
ateapotist
Membru/Membră
«
Reply #44 on:
Saturday, 4 July 2009, 14:59 »
si ce? gesturi din astea puteti face toti... toti puteti afla unde merge si sa faceti un gest din asta pentru camere. De ce nu faci tu asta? Chiar crezi ca a zis daniel ca nu-i pasa de saraci? mie imi vine greu sa cred. Nu cred ca a castigat ceva doamna aia (in afara de putina notorietate si, evident, respectul tau), la fel cum nu cred ca a pierdut ceva patriarhul. Poti sa mergi sa ii dai cu piatra in geam daca vrei. Eu nu sunt asa...pur si simplu. Eu sunt impotriva abuzului animalelor dar nu ma duc cu porci spintecati in fata camerelor. Nu e felul meu. Nu cred ca ar trebui sa fiu condamnat pentru asta.
Pages:
1
2
[
3
]
4
5
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination: