Pagina românească despre ateism
Friday, 3 September 2010, 05:10 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   FORUM Help Search CHAT Login Register  
+-Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.] [Iluştri necredincioşi] [Argumente ateiste] [Moralitate fără niciun dumnezeu] [Logică şi argumentare] [Cazierul religiei] [Comunitatea Ateistă]
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: o coaja de paine si 1 leu  (Read 334 times)
Bezbojnicul
Organizator
Veteran/Veterană

Безбожник

Ignore
« on: Wednesday, 8 July 2009, 17:27 »

Stim cred cu totii episodul cu "coaja de paine si leul"

Iata si un editorial penibil de-al lui bichir
http://www. evz.ro/articole/detalii-articol/858121/FLORIAN-BICHIR-Patriarhul-si-opera-sociala/

Puncte esentiale:

Quote from: Evz
De ce curajoasa condeieră nu a făcut asta cu vreun potentat al zilei, cu guvernanţii, cu oamenii politici pentru că ei răspund de halul în care a ajuns România. Cu atât mai mult cu cât doamna Ramona Băluţescu nu se consideră o persoană religioasă, ba chiar este o militantă a Asociaţiei Umaniste Române, a cărei petiţie de susţinere a „principiilor statului secular în România” a şi semnat-o.

Mi se pare mie, sau nenea jurnalist se comporta ca orice roman cu 5 clase care atunci cand vede ca cineva protesteaza contra cuiva incepe sa bolboroseasca in timp ce sta cu @#$% in canapea "Da de ce acolo si nu altundeva. De ce la Daniel si nu la Emil".
Plus sa nu mai zic de tonul cu care vb de petitie.  devil Satana curata

Din acest punct de vedere, doamna „nu era în chestiune”. Ce, eu, dacă nu sunt un credincios catolic, pot să-i fac reproşuri Papei? Dacă nu sunt musulman, pot să-l trag la răspundere pe Muftiu?

biggrin Sunt curios daca asta nu are nici o parere critica la adresa muftiului arabiei saudite si la adresa islamismului.

E oare greu de priceput că Biserica - o instituţie divin umană - se ocupă primordial de mântuirea sufletelor? Biserica nu este un fel de Cruce Roşie, o instituţie de caritate, o societate de binefaceri.

LOL nu eu am zis-o

O atitudine schizoidă, născută dintr-o geneză ciudată: anticreştinismul bolşevic şi umanismul actual. Nu sunt apărătorul Patriarhului. Da, poate că Biserica poate face mai mult şi cred că încearcă asta. Dar să vii şi să-l acuzi pe Întâistătătorul singurei instituţii care mai funcţioneză normal în această ţară e prea mult. E lipsă de bun-simţ, e chiar o provocare. Mai bine să lăsăm Biserica în pace şi să ne ocupăm de cei care au distrus această naţiune: politicienii.

Ingrosarile imi apartin. Deci da oameni buni. Se pare ca Biserica functioneaza bine si politicienii sunt de vina pt toate (desi BOR se da mare forta moralizatoare). Incredibil cum unii mai vorbes de instititutia asta mafioata de parca ar fi mama lor. "Sa nu zici ceva de mama Întâistătătorul ca ma supar!!!"  wallbash  deadtongue

markmt
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #1 on: Wednesday, 8 July 2009, 18:15 »

LOL
Biserica functioneaza la fel de "bine" ca si celelalte institutii: ia banii si nu ofera nimic in schimb.
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană

Nihil curo de ista tua stulta superstitione

Ignore
« Reply #2 on: Wednesday, 8 July 2009, 22:48 »

ei răspund de halul în care a ajuns România.
In general, daca mincinosul crede in ceea ce sustine ca crede acela blagoslovit cu coaja de paine, atunci ar trebui sa stie cine-i responsabil cu toate, dupa halucinatiile credinciosilor: cel care le-a facut (pretins), aka dumnezeu. Si cui sa te adresezi, daca nu ai voie intermediarului cel mai cel? Pai dupa pseudoteoria lor, guvernantii, etc, sunt nimic comparativ cu dumnezeu... si totusi, are pretentii halucinantul... auzi la el, sa nu i te adresezi inselatorului...

"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
Bezbojnicul
Organizator
Veteran/Veterană

Безбожник

Ignore
« Reply #3 on: Sunday, 19 July 2009, 10:29 »

Quote from: Florian Bichir
PS. După 12 ani mă despart de „Evenimentul zilei”. Aici am trăit cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, de până acum. Aici m-am căsătorit, aici mi s-au născut copiii, aici am publicat 6 cărţi. E mult, e puţin? Cei care mă urăsc se vor bucura. Prietenii mă pot găsi, alături, la „Libertatea”.

Sunt curios daca articolele submisive fata de BOR ale lui nea Bichir vor aparea vis-a-vis de tatele fetei de la pagina 5? LOL

http:// www.evz.ro/articole/detalii-articol/859715/EDITORIALUL-EVZ-Oligarhii-si-criza/

BOR nu e Crucea rosie, dar oamenii bogati trebuie sa se implice in societate, si sa o ajute? Dublu standard ceva? Nu cumva BOR e cel mai mare cuib de oligarhi din Romania?  ack
SeamanaPreaMultCuNumeleBan-at
The Awesome Atheist
Rezident/Rezidentă

God is my groupie!

Ignore
« Reply #4 on: Monday, 20 July 2009, 12:56 »

BOR functioneaza la fel ca gandirea credinciosilor. Adica foarte, foarte prost.

A \Theta E O \Sigma
Alpha Theta Epsilon Omicron Sigma
mike
Veteran/Veterană

Ignore
« Reply #5 on: Monday, 21 June 2010, 08:41 »

Patriarhia Română propune înfiinţarea cantinelor pentru săraci

http://www.antena3.ro/stiri/romania/patriarhia-romana-propune-infiintarea-cantinelor-pentru-saraci_102049.html

Proiectul presupune înfiinţarea unor cantine chiar în curtea bisericilor unde oamenii cu dare de mână pot dona absolut orice: îmbrăcăminte, bani şi alimente.

S-au gasit si oamenii cu dare de mana:

http://www.monitorulsv.ro/Religie/2010-04-13/Parteneriat-al-statului-cu-biserica-pe-dimensiunea-sociala-in-special-la-nivel-rural

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, ieri, după şedinţa BPN, că formaţiunea sa a iniţiat un proiect de lege privind realizarea unui parteneriat cu biserica pe dimensiunea socială, care presupune o colaborare între autorităţile statului şi biserică
« Last Edit: Monday, 21 June 2010, 08:47 by mike » Logged
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană

Nihil curo de ista tua stulta superstitione

Ignore
« Reply #6 on: Monday, 21 June 2010, 09:11 »

Da, oamenii cu "dare de mana" vor fi tot sclavii jefuiti. Si ce ironic, Videanu cel cu viloiu' de peste 1500 m^2 sau cati...

In loc sa se ocupe de asemenea lege mai bine si-ar dona viloiu' sa faca din el azil pentru batrani... ca sa fii darnic cu banii furati de la altii e usor.

"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
zergu
Veteran/Veterană

Pe mine m-a convins paradoxul omnipotenei

Ignore
« Reply #7 on: Monday, 21 June 2010, 09:52 »

La momentul 0:30 în clip, ăla nu e Remus?

katman
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #8 on: Monday, 21 June 2010, 11:32 »

[/quote]

Generic long hair dude eh?
Remus parca are parul mai scurt si mai putin cret.

O initiativa buna si s-ar putea sa fie o reactie la protestele recente cu banii pentru biserici. Si-or fi dat seama cat de ridicola e faza cu "tre' sa ridicam mai multe biserici in criza"?

Nici semnatura mea nu crede in zei.
adrianS
Rezident/Rezidentă

Yahweh is bad-ass !

Ignore
« Reply #9 on: Monday, 21 June 2010, 12:06 »

HOLY SHIT  blink Remus Cernea in haine preotesti ?

Doua lucruri sunt omniprezente : hidrogenul si prostii
zergu
Veteran/Veterană

Pe mine m-a convins paradoxul omnipotenei

Ignore
« Reply #10 on: Monday, 21 June 2010, 12:20 »

Generic long hair dude eh?
Remus parca are parul mai scurt si mai putin cret.

O initiativa buna si s-ar putea sa fie o reactie la protestele recente cu banii pentru biserici. Si-or fi dat seama cat de ridicola e faza cu "tre' sa ridicam mai multe biserici in criza"?

1. Te-ai molipsit de la Cowboy cu citarea aiurea?
2. Dude, that distincive gray coat on right shoulder, eh?

Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to: