Stim cred cu totii episodul cu "coaja de paine si leul"
Iata si un editorial penibil de-al lui bichir
http://www. evz.ro/articole/detalii-articol/858121/FLORIAN-BICHIR-Patriarhul-si-opera-sociala/
Puncte esentiale:
De ce curajoasa condeieră nu a făcut asta cu vreun potentat al zilei, cu guvernanţii, cu oamenii politici pentru că ei răspund de halul în care a ajuns România. Cu atât mai mult cu cât doamna Ramona Băluţescu nu se consideră o persoană religioasă, ba chiar este o militantă a Asociaţiei Umaniste Române, a cărei petiţie de susţinere a „principiilor statului secular în România” a şi semnat-o.
Mi se pare mie, sau nenea jurnalist se comporta ca orice roman cu 5 clase care atunci cand vede ca cineva protesteaza contra cuiva incepe sa bolboroseasca in timp ce sta cu @#$% in canapea "Da de ce acolo si nu altundeva. De ce la Daniel si nu la Emil".
Plus sa nu mai zic de tonul cu care vb de petitie.

Satana curata
Din acest punct de vedere, doamna „nu era în chestiune”. Ce, eu, dacă nu sunt un credincios catolic, pot să-i fac reproşuri Papei? Dacă nu sunt musulman, pot să-l trag la răspundere pe Muftiu?

Sunt curios daca asta nu are nici o parere critica la adresa muftiului arabiei saudite si la adresa islamismului.
E oare greu de priceput că Biserica - o instituţie divin umană - se ocupă primordial de mântuirea sufletelor? Biserica nu este un fel de Cruce Roşie, o instituţie de caritate, o societate de binefaceri.

nu eu am zis-o
O atitudine schizoidă, născută dintr-o geneză ciudată: anticreştinismul bolşevic şi umanismul actual. Nu sunt apărătorul Patriarhului. Da, poate că Biserica poate face mai mult şi cred că încearcă asta. Dar să vii şi să-l acuzi pe Întâistătătorul singurei instituţii care mai funcţioneză normal în această ţară e prea mult. E lipsă de bun-simţ, e chiar o provocare. Mai bine să lăsăm Biserica în pace şi să ne ocupăm de cei care au distrus această naţiune: politicienii.
Ingrosarile imi apartin. Deci da oameni buni. Se pare ca Biserica functioneaza bine si politicienii sunt de vina pt toate (desi BOR se da mare forta moralizatoare). Incredibil cum unii mai vorbes de instititutia asta mafioata de parca ar fi mama lor. "Sa nu zici ceva de
mama Întâistătătorul ca ma supar!!!"