Pagina românească despre ateism
Thursday, 9 September 2010, 20:19
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
:
Home
FORUM
Help
Search
CHAT
Login
Register
Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.]
[Iluştri necredincioşi]
[Argumente ateiste]
[Moralitate fără niciun dumnezeu]
[Logică şi argumentare]
[Cazierul religiei]
[Comunitatea Ateistă]
Pagina românească despre ateism
>
Forum
>
Dialog despre religie/spiritualitate
>
"Dovezi" religioase
>
Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista.
« previous
next »
Pages:
1
[
2
]
3
4
...
16
Author
Topic: Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista. (Read 4864 times)
joyce
Rezident/Rezidentă
Re: Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista.
«
Reply #15 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:47 »
Quote from: Cowboy on Sunday, 30 August 2009, 19:14
nu trebuie sa credem ca suntm a tot stiutori si gata..
Probabil tu te crezi omniscient,de faci astfel de afirmatii,la general,de parca ai avea de unde sa stii tu cum se cred altii
Ti-am mai zis eu ca te crezi ghicitor
Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost(Voltaire)
Cowboy
Banned
Rezident/Rezidentă
«
Reply #16 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:50 »
Poate pentru tine nu exista suflet..pentru ca nu crezi..dar pentru mine exista..si nu numai pentru mine ci pentru foarte multi..
Dar daca pentru tine nu exista acel suflet..atunci sufletul care il cred eu ce este?..ce anume poate face ca omul sa se nasca?..
Iar de chestia cu gramatica cred ca am mai spus ca nu are legatura cu cea ce se vorbeste aici...
ruggedsoul
Guest
«
Reply #17 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:51 »
Probabil tu te crezi omniscient,de faci astfel de afirmatii,la general,de parca ai avea de unde sa stii tu cum se cred altii Ti-am mai zis eu ca te crezi ghicitor
Sau probabil nu, probabil ca exprimarea e de vina
Mai trageti-l de limba, si s-ar putea sa aveti o surpriza
Motanul biped
Veteran/Veterană
LIBERTATE LAICITATE DIVERSITATE
«
Reply #18 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:54 »
Pacat ca sunt si astfel de oameni care isi neaga propriul creator,daca o veti tine tot asa nu il veti cunoaste niciodata pe Dumnezeu iar sufletele care v-au fost date de Dumnezeu vor ajunge la judecata intr-o zi iar de acolo in iad fara drept de apel inaintea unui Dumnezeu mare,inaintea creatorului care a creat totul.
Se cer tot timpul dovezi ca exista Dumnezeu,se crede ca omul se trage din maimuta sau este creat din te miri ce reactii ale universului sau mai stiu eu ce..dar numai Dumnezeu nu exista. De astfel de comportament este scris in biblie.Isus ne spune foare clar ca celor care nu au li se va lua si cea ce au,iar celor ce au li se va da si mai mult (asta bineinteles referitor la credinta),si intradevar asa este..asta se intampla in zilele noastre.
Astea sunt radacinile pe care cel rau le-a implantat adanc in sufletul vostru si de care trebuie sa scapati.Cel rau va face sa va crede-ti destepti,atat de destepti incat nimeni sa nu va zica nimik...cel rau face minuni in viata voastra numai ca sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista..nu dati oare si posibilitatea ca Dumnezeu exista..mergeti pe felul propriu de a judeca..
Trebuie sa fim mai atenti la cea ce se intampla in jurul nostru,nu trebuie sa credem ca suntm a tot stiutori si gata..
Grija foarte mare.
Am mai discutat despre pretenţia nefondată a diverselor curente filosofice, sociologice, religioase-nimic special-sau de altă natură că ar deţine monopolul atitudinii corecte faţă de suflet.
Cei care au o atitudine non-teistă faţă de fenomenul religios sunt parteneri egali de polemici intelectuale, nu rătăciţi care trebuie condus pe “calea cea bună”. Deunde prejudecata că este ceva în neregulă cu sufletul unor astfel de oameni.
Chestia cu duşmanul imaginar al creştinilor (Satana) pentru a cărei existenţă există 0 dovezi la fel ca şi în cazul prietenului imaginar al creştinilor , este doar un “spray paralizant” (prin teama pe care o indiuce) pentru minte pentru a nu examina critic doctrinele religiei creştine.
http://www.youtube.com/watch?v=vYn8GSGhjXA
http://ro.wikipedia.org/wiki/Remus_Cernea
Je peux bien vendre mon âme au Diable,
Avec lui on peut s'arranger,
Puisque ici tout est négociable, mais vous n'aurez pas,
Ma liberté de penser.
http://www.dail
godless1859
Veteran/Veterană
BLASFEMIA E SFÂNTĂ!
«
Reply #19 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:56 »
Quote from: Cowboy on Sunday, 30 August 2009, 19:50
Poate pentru tine nu exista suflet..pentru ca nu crezi..dar pentru mine exista..si nu numai pentru mine ci pentru foarte multi..
Dar daca pentru tine nu exista acel suflet..atunci sufletul care il cred eu ce este?..ce anume poate face ca omul sa se nasca?..
Eu, maestre, o singura intrebare am pentru tine: ce intelegi prin faptul ca ceva exista? Sau altfel, cum deosebesti tu lucrurile care exista fata de acelea care nu exista? Poate pare o intrebare simpla, dar tin sa te anunt ca nu e chiar atat de simpla. Oricum, as dori te rog un raspuns, sau macar un exemplu.
After coming into contact with a religious man I always feel I must wash my hands (Nietzsche)
Motanul biped
Veteran/Veterană
LIBERTATE LAICITATE DIVERSITATE
«
Reply #20 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:56 »
Propietatea materiei vii, rezultată în urma evoluţiei de a se autoreplica , prorietate care favorizează “genele egosite”
http://www.youtube.com/watch?v=vYn8GSGhjXA
http://ro.wikipedia.org/wiki/Remus_Cernea
Je peux bien vendre mon âme au Diable,
Avec lui on peut s'arranger,
Puisque ici tout est négociable, mais vous n'aurez pas,
Ma liberté de penser.
http://www.dail
joyce
Rezident/Rezidentă
«
Reply #21 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:57 »
Quote from: か on Sunday, 30 August 2009, 19:40
Cine sunt cei care au pretenţia că sunt atotştiutori: scepticii care supun testării orice teorie sau teiştii care n-au nicio dilemă în ceea ce priveşte atitudinea lor faţă de fenomenul religios şi care confundă “a crede” cu “a şti” şi care condundă a deţine adevărul cu a avea certitudinea că deţin adevărul?
Facand abstractie de subiectul religios, eu as zice ca modestia, bunul simt si "grija" acestora sunt net superioare
pretinsilor
sceptici...
Oare cine sunt mai negre, cuburile negre si cu cate o fata colorata, sau cuburile colorate si cu cate o fata neagra
Modestia cui?A crestinilor?Ka,eu as zice ca vorbesti prostii.
Da' nu pot,ptr ca ai pus acolo ''pretinsilor''.
Lex
Rezident/Rezidentă
«
Reply #22 on:
Sunday, 30 August 2009, 20:04 »
sufletul, dragul meu crestin, este format din neuroni si nu este imortal
nu ti se pare ca e cam egoistic si naiv sa crezi ca ai un suflet nemuritor? parca voi crestinii erati moralisti...
«
Last Edit: Sunday, 30 August 2009, 20:08 by Αλέξανδρος
»
SeamanaPreaMultCuNumeleBan-at
The Awesome Atheist
Rezident/Rezidentă
God is my groupie!
«
Reply #23 on:
Sunday, 30 August 2009, 21:37 »
Pacat ca sunt si astfel de oameni care isi neaga propriul creator
Cand o sa-mi dovedesti ca exista acest creator, o sa mai vorbim. Pana una-alta, sunt sute de alte religii care spun ca zeul lor e Creator. Un om apartinand acelei religii ar putea sa te acuze ca iti negi creatorul. Cum raspunzi? Si ce creator e ala, care creaza cancerul osos? (m-a corupt si pe mine aaroman cu exemplele cu cancerul osos
)
Se cer tot timpul dovezi ca exista Dumnezeu,se crede ca omul se trage din maimuta sau este creat din te miri ce reactii ale universului sau mai stiu eu ce..dar numai Dumnezeu nu exista. De astfel de comportament este scris in biblie.
E scris in biblie, si biblia e corecta ca scrie in biblie...vechea poveste cu logica circulara. Si mie, de exemplu, mi se pare mai logic sa cred in niste teorii verificate precum evolutia si abiogeneza (nu strawman-urile ilogice pe care le insiri tu) decat ca Nea Creatorul Evreu si-a trimis fiul, pe Micul Zombie Salvator Evreu si toate aberatiile din biblie care intra in conflict cu stiinta moderna.
Sunt lucruri explicate, si inca foarte bine de stiinta, iar tu te complaci in credinte antice. Nu exista suflet! Nu pot sa cred ca in secolul 21 toata lumea e dualista. Sufletul ala al tau e reprezentat de fapt de reactii biochimice. Nu mai visa la o fantoma mica ce se ascunde in tine.
Alpha Theta Epsilon Omicron Sigma
Cowboy
Banned
Rezident/Rezidentă
«
Reply #24 on:
Sunday, 30 August 2009, 23:15 »
Cum se poate face diferenta...cati oameni de pe planeta pamant cred in Dumnezeu si cati nu cred>>?..daca Dumnezeu nu exista si Isus nu ar fi fost asa cum se scrie despre el in biblie atunci nu cred ca se sacrificau atatia oameni pana acum pentru Isus..iar dovezile care s-au gasit despre existenta lui Isus..?...
Incercati sa cititi cateva minute....dar chiar cititi...
http://www.gotquestions.org/Romana/existat-Iisus.html
http://www.everystudent.ro/a/exista.html
Pentru cel care ma intreaba daca sunt ghicitor si tot el raspunde ca sunt ghicitor,raspunsul este NU,nu sunt ghicitor (religia nu imi permite,nu am absolut nici o atractie in momentul de fata pentru astfel de ciudateni).
Pentru cel cu gramatica,cred ca am fost destul de clar cand am zis ca NU GRAMATICA vorbim acum si aici.
Daca voiam sa vorbesc despre gramatica si ma credeam un bun scriitor-vorbitor al limbi romane cred ca intram pe un alt site.Daca sunt anumite exprimari gresite in vocabularul meu imi cer scuze.Dar chiar nu cred ca e momentul sa vorbim despre gramatica.
mihai_1991
The anti-theist atheist
Rezident/Rezidentă
«
Reply #25 on:
Sunday, 30 August 2009, 23:39 »
Quote from: Cowboy on Sunday, 30 August 2009, 23:15
Cum se poate face diferenta...cati oameni de pe planeta pamant cred in Dumnezeu si cati nu cred>>?
Deci daca majoritatea oamenilor cred o tampenia acea tampenia devine valabila? Eu zic sa studiezi
lista de erori logice
si apoi sa revii, avand lectia invatata.Insa cred ca o intelegere a acelor erori logice ar duce catre ateism.
I think, therefore there is no god.
joyce
Rezident/Rezidentă
«
Reply #26 on:
Monday, 31 August 2009, 00:05 »
Cum se poate face diferenta...cati oameni de pe planeta pamant cred in Dumnezeu si cati nu cred>>?
N-ai mai auzit de cazuri in care aia multi greseau?
Pentru cel care ma intreaba daca sunt ghicitor si tot el raspunde ca sunt ghicitor,raspunsul este NU,nu sunt ghicitor (religia nu imi permite,nu am absolut nici o atractie in momentul de fata pentru astfel de ciudateni).
Hello,faceam misto,referitor la afirmatiile tale(pretindeai ca omu' simte/va simti ''un gol'',ca nu e bine sa ne credem nu-stiu-cum,de parca ai sti ce simt/cum se cred ceilalti)
Pentru cel cu gramatica,cred ca am fost destul de clar cand am zis ca NU GRAMATICA vorbim acum si aici.
Si ce zici tu e litera de lege,sau cum?
Cowboy
Banned
Rezident/Rezidentă
Dumnezeu exista. In cateva minute ai gatat de citit...
«
Reply #27 on:
Monday, 31 August 2009, 00:16 »
Există Dumnezeu?
Există dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Vei găsi mai jos câteva motive clare şi sincere care ne fac să credem că există Dumnezeu...
De Marilyn Adamson
: Eliminat citat excesiv de lung.
: Pentru a prezenta lucrări de lungime considerabilă, vă rog să folosiţi linkuri.
:
:
Administrator
«
Last Edit: Monday, 31 August 2009, 00:55 by Admin
»
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană
Nihil curo de ista tua stulta superstitione
«
Reply #28 on:
Monday, 31 August 2009, 00:38 »
Asa, ca papagalu'... Minte proprie ai, sau doar repeti prin copy/paste ineptiile altora?
Si il parafrazez pe Voltaire aici, ca se potriveste perfect pentru "argumentele" crerationist-cretine servite:
Ciorapii se potrivesc perfect in picioare, e evident ca picioarele au fost proiectate pentru ciorapi, ochelarii se potrivesc perfect pe nas, e evident ca nasul a fost proiectat pentru ochelari.
«
Last Edit: Monday, 31 August 2009, 00:41 by aaroman
»
"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
Cowboy
Banned
Rezident/Rezidentă
«
Reply #29 on:
Monday, 31 August 2009, 00:41 »
Dar ce conteaza daca este propriu sau imprumutat atat timp cat este adevar..??..sau poate ca tu nu ai imprumutat aceasta idee ca Isus nu exista..poate caci chiar tu ai inventat ateismul nu l-ai imprumutat..asta era de fapt..
Vorbesc acum chiar cu cel care a infiintat ateismul la nivel mondial..??..
Pages:
1
[
2
]
3
4
...
16
« previous
next »
Jump to: