Pagina românească despre ateism
Thursday, 9 September 2010, 19:37 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   FORUM Help Search CHAT Login Register  
+-Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.] [Iluştri necredincioşi] [Argumente ateiste] [Moralitate fără niciun dumnezeu] [Logică şi argumentare] [Cazierul religiei] [Comunitatea Ateistă]
« previous next »
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16 Go Down Print
Author Topic: Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista.  (Read 4862 times)
joyce
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #75 on: Sunday, 6 September 2009, 14:38 »

Mai mai dar tare tare destepti sunte-ti....parca chiar ati fost creati de marea marea seclectie naturala.. thumbsup haideti sa ne inchinam naturi notworthy notworthy notworthy
Asta ce e?Apel la ignoranta ta? smile

nu va luati dupa Darwin si alti aiuriti...
Problema ta daca vrei te iei dupa  chestii care nu corespund realitatii,but...cu ce drept ne spui dupa ce/cine sa (nu) ne luam?Daca ai argumente prin care sa arati ca e gresit sa ''ne luam'' dupa Darwin,prezinta-le.

PS:grea limba romana,nu? mrgreen
« Last Edit: Sunday, 6 September 2009, 14:40 by joyce » Logged

Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost(Voltaire)
ruggedsoul
Guest

« Reply #76 on: Sunday, 6 September 2009, 14:42 »

Ce tata NU le spune copiilor ce se intampla daca gresesc, desi STIE ca o sa greseasca si POATE sa o impiedice, si mai si VREA, si dupa ce copiii gresesc, ii trimite pentru TOTDEAUNA sa sufere pentru greseala.
Uiti poate un singur lucru: vrea, dar nu oricum smile
Mai mediteaza putin la chestia asta.
Cat despre pedeapsa eterna, ea e relativ la greseala, precum si rasplata eterna e relativ la fapta buna. Si evident, adunat, rezultatul net e fie <> suferinta, fie <> fericire, ipotetic vorbind smile
godless1859
Veteran/Veterană

BLASFEMIA E SFÂNTĂ!

Ignore
« Reply #77 on: Sunday, 6 September 2009, 14:48 »

Ganditi-va cu cat peste noi este Dumnezeu creatorul daca ne-a lasat dreptul sa alegem.

mai multe probleme aici:

1. Daca dumnezeu este omniscient, atunci el va sti dinaintea ta ceea ce vei face. Prin urmare, ceea ce vei face in viitor este deja scris in mintea lui Dumnezeu, si prin urmare este fixat - batut in cuie. Dar daca ceea ce vei face tu este fixat dinainte, inseamna ca nu ai capacitatea de a alege, esti doar un robot. Raspunde la asta!

2.  Nu cred ca avem aceeasi intelegere a cuvantului "alegere". Explica mi si mie cum a avut faraon dreptul si capacitatea de-a alege, desi in biblie scrie clar ca el ar fi vrut sa le dea drumul evreilor, sa plece din Egipt, dar dumnezeu i-a impietrit inima, adica nu l-a lasat sa faca ceea ce ar fi dorit el sa faca.

3. Cum poti sa spui ca cei care au fost ucisi la potop au avut capacitatea de-a alege ceva? Copiii de 1 an? Femeile insarcinate? Dumnezeu i-a innecat pur si simplu. Nu au avut nici o sansa de a decide pentru ei insisi.

4. Cum poti sa spui ca avem dreptul de-a alege din moment ce exista porunci? Daca eu iti spun: Nu ai voie sa bei coca - cola, iar daca o sa bei, te voi ucide si apoi te voi tortura pentru vecie - ti se pare ca ai dreptul de-a alege? Ai dreptul de-a alege intre a fi totrurat pentru vecie si a nu bea coca cola. Halal de alegere.

After coming into contact with a religious man I always feel I must wash my hands (Nietzsche)
donjoe
The Positive Atheist
Organizator
Veteran/Veterană

Ignore
« Reply #78 on: Sunday, 6 September 2009, 14:49 »

Uiti poate un singur lucru: vrea, dar nu oricum smile
Mai mediteaza putin la chestia asta.
Gata, am meditat. Dacă nu vrea să-i salveze "oricum" (adică în modurile destul de eficiente ca să se deosebească de "a nu-i salva", prin consecinţele lor), tot ne-tată imbecil se numeşte.
Mai ai întrebări "profunde"?

The Biggest Sci&Tech(-Related) News According to Me: http://www.twitter.com/donjoe
ruggedsoul
Guest

« Reply #79 on: Sunday, 6 September 2009, 15:02 »

Mai? smile N-am, eu sunt lamurit...
Faptul ca nu vrea sa-i salveze oricum nu implica faptul ca nu vrea sa-i salveze deloc sau intr-un mod non "imbecil" smile
donjoe
The Positive Atheist
Organizator
Veteran/Veterană

Ignore
« Reply #80 on: Sunday, 6 September 2009, 15:11 »

Teoretic nu-l implică, dar uite că practic l-a implicat, că n-am fost "salvaţi" şi am "căzut în păcat" (ş-acum tot noi suntem de vină, bien sűr).

The Biggest Sci&Tech(-Related) News According to Me: http://www.twitter.com/donjoe
ruggedsoul
Guest

« Reply #81 on: Sunday, 6 September 2009, 15:36 »

Nu cred ca inteleg ce-ai spus. Faptul ca n-am fost salvati, desi ar fi putut sa ne salveze oricum, implica faptul ca n-a vrut sa ne salveze deloc? Pai nu-l implica smile
donjoe
The Positive Atheist
Organizator
Veteran/Veterană

Ignore
« Reply #82 on: Sunday, 6 September 2009, 15:40 »

Dacă eşti atotputernic şi n-ai făcut ceva, nu poate fi decât pentru că n-ai vrut, e.g. pentru că ai avut alte priorităţi, în acest caz ne-parentale. Tot părinte disfuncţional se cheamă dacă are alte priorităţi decât salvarea copiilor de la "moarte" (whatever that means in the bible).
« Last Edit: Sunday, 6 September 2009, 15:42 by donjoe » Logged

ruggedsoul
Guest

« Reply #83 on: Sunday, 6 September 2009, 15:58 »

Dacă eşti atotputernic şi n-ai făcut ceva, nu poate fi decât pentru că n-ai vrut
Sau pentru ca ceea ce vrei nu s-a finalizat de facut smile
SeamanaPreaMultCuNumeleBan-at
The Awesome Atheist
Rezident/Rezidentă

God is my groupie!

Ignore
« Reply #84 on: Sunday, 6 September 2009, 16:01 »

Dacă eşti atotputernic şi n-ai făcut ceva, nu poate fi decât pentru că n-ai vrut

Pai daca esti atotputernic, nu poti sa faci ca lucrul ala sa se finalizeze?

Cea mai buna dovada a faptului ca dumnezeu e un parinte denaturat e chiar fi-su. Cine isi pune fiul sa moara pentru a "mantui lumea"?

A \Theta E O \Sigma
Alpha Theta Epsilon Omicron Sigma
donjoe
The Positive Atheist
Organizator
Veteran/Veterană

Ignore
« Reply #85 on: Sunday, 6 September 2009, 16:18 »

Lasă bullshiturile şi rămâi la biblie. "Veţi mânca, veţi muri". Au mâncat şi au "murit". S-a finalizat bine-mersi ce era de finalizat, şi nu era "salvarea".

Baphomet
Rezident/Rezidentă

Fueled by Leviathan

Ignore
« Reply #86 on: Sunday, 6 September 2009, 16:54 »

O entitate omnipotenta/omniscienta nu poate avea vointa.
Vointa e caracteristica oamenilor sau cel putin unor entitati biologice, notiunea implicand lipsurile, iar de aici nevoile, dorintele etc pe care vrei sa le implinesti.
D-zeu nu poate fi caracterizat de omnipotenta/omniscienta si vointa in acelsi timp. O astfel de entitate nu planuieste, nu doreste, nu vrea, nu intentioneaza, nu asteapta etc.
« Last Edit: Sunday, 6 September 2009, 17:00 by Baphomet » Logged

"An open mind that demands no evidence will let in an awful lot of rubbish."
- Doug Burns
ruggedsoul
Guest

« Reply #87 on: Monday, 7 September 2009, 12:20 »

Lasă bullshiturile şi rămâi la biblie. "Veţi mânca, veţi muri". Au mâncat şi au "murit". S-a finalizat bine-mersi ce era de finalizat, şi nu era "salvarea".
A nu vrea ceva la un moment dat nu implica a nu vrea acel ceva niciodata.
Poftim, raman la biblie: n-a vrut atunci, insa vrea acum smile

Cezar: asta si face, ar spune unii smile
Baphomet: non sequitur smile
« Last Edit: Monday, 7 September 2009, 12:30 by か » Logged
donjoe
The Positive Atheist
Organizator
Veteran/Veterană

Ignore
« Reply #88 on: Monday, 7 September 2009, 12:22 »

Că ştii tu ce vrea. Roll Eyes
Dovezile fiind care?

ruggedsoul
Guest

« Reply #89 on: Monday, 7 September 2009, 12:26 »

Am precizat deja de unde stiu, de unde si tu stii ca "căzut în păcat" smile

PS Plus ca a nu vrea ceva la un moment dat nu implica a nu vrea ceva la un alt moment dat, simultan...
Altfel spus, el n-a vrut sa ne salveze atunci, insa tot atunci, a vrut sa ne salveze some other time...
« Last Edit: Monday, 7 September 2009, 12:53 by か » Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16 Go Up Print 
« previous next »
Jump to: