Pagina românească despre ateism
Thursday, 9 September 2010, 20:22
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
:
Home
FORUM
Help
Search
CHAT
Login
Register
Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.]
[Iluştri necredincioşi]
[Argumente ateiste]
[Moralitate fără niciun dumnezeu]
[Logică şi argumentare]
[Cazierul religiei]
[Comunitatea Ateistă]
Pagina românească despre ateism
>
Forum
>
Dialog despre religie/spiritualitate
>
"Dovezi" religioase
>
Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista.
« previous
next »
Pages:
[
1
]
2
3
...
16
Author
Topic: Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista. (Read 4865 times)
Cowboy
Banned
Rezident/Rezidentă
Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista.
«
on:
Sunday, 30 August 2009, 15:55 »
Daca cineva nu vede si nu simte un lucru nu inseamna neaparat ca acel lucru nu exista..
In lipsa existentei lui Isus,cum se poate explica cartea apocalipsa,cartea Isaia si multe alte carti biblice care au profetit despre venirea lui Isus cu sute de ani inainte ca el sa vina pe pamant..??..
Cum se poate face ca majoritatea oamenilor de pe pamanat indiferent de tara simt nevoia sa se inchine unui Dumnezeu?...chiar si diferit unul de altul,iar oameni simt ca nu sunt impacati cu dumnezeul lor, simt asta inca din vechime,pentru ca nu stim cu toti ca nu de curand au aparut zei.....chiar din acele timpuri cand omul nici nu stia pe ce lume traieste totusi simtea nevoia in inima lui ca trebuie sa se impace si sa venereze pe cineva..si multe alte lucruri...de ce aproape 75% dintre oamnei simt un gol in inima lor care se umple cateodata,dar se goleste foarte repede si ramane acel gol inauntu inimi,fara sa stim de ce..cate triburi din amazon isi venereaza zeul lor fara sa il fi vazut in realitate vreodata...
Dumnezeu exista si acel gol care il simtim cu toti este facut acolo pentru el,iar cei care nu il simt cu siguranta il vor simti mai incolo..Acel gol este facut de Dumnezeu pentru Dumnezeu.
Dumnezeu odata intrat in acel gol inunda corpul si il duce spre mantuire.
Sa nu mai vorbim de multe experiente pe care alti oameni au trait cu adevarat referitor la Dumnezeu.
Asa cum am mai spus nu vreau sa convertesc pe nimeni la religia mea sau a altuia,vreau doar sa vorbim dechis,fara sa fim ipocriti si fara sa negam unele lucruri reale.Doar atat.
Lex
Rezident/Rezidentă
Re: Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista.
«
Reply #1 on:
Sunday, 30 August 2009, 15:58 »
prostia e adevaratul pacat impotriva duhului sfant
de ce esti pacatos?
Dumnezeu exista si acel gol care il simtim cu toti este facut acolo pentru el,
Stiu ca mare parte din oameni sunt cam slabi si au nevoie sa tina cu dintii de un ideal precum cel religios, insa nu toti avem acest gol in inima.
fara Dumnezeul tau ma simt chiar mai liber si mai fericit
«
Last Edit: Sunday, 30 August 2009, 16:05 by Αλέξανδρος
»
donjoe
The Positive Atheist
Organizator
Veteran/Veterană
«
Reply #2 on:
Sunday, 30 August 2009, 16:05 »
Quote from: Cowboy on Sunday, 30 August 2009, 15:55
Asa cum am mai spus nu vreau sa convertesc pe nimeni la religia mea sau a altuia,vreau doar sa vorbim dechis,fara sa fim ipocriti si fara sa negam unele lucruri reale.Doar atat.
A vorbi deschis înseamnă şi să putem spune că unele lucruri care nu sunt reale nu sunt reale indiferent cât insistă unii că sunt. Doar atât tre' să-ţi bagi tu în cap ca să se poată discuta cu tine.
The Biggest Sci&Tech(-Related) News According to Me:
http://www.twitter.com/donjoe
Motanul biped
Veteran/Veterană
LIBERTATE LAICITATE DIVERSITATE
«
Reply #3 on:
Sunday, 30 August 2009, 16:07 »
Daca cineva nu vede si nu simte un lucru nu inseamna neaparat ca acel lucru nu exista..
Dar nu înseamnă nici că există.
http://www.youtube.com/watch?v=vYn8GSGhjXA
http://ro.wikipedia.org/wiki/Remus_Cernea
Je peux bien vendre mon âme au Diable,
Avec lui on peut s'arranger,
Puisque ici tout est négociable, mais vous n'aurez pas,
Ma liberté de penser.
http://www.dail
joyce
Rezident/Rezidentă
«
Reply #4 on:
Sunday, 30 August 2009, 16:09 »
Iar daca cineva vede( simte) chestii care nu exista...stii cum se cheama,nu?
Dumnezeu exista si acel gol care il simtim cu toti este facut acolo pentru el,iar cei care nu il simt cu siguranta il vor simti mai incolo..Acel gol este facut de Dumnezeu pentru Dumnezeu.
De unde stii tu ce simt/vor simti altii?Iar te crezi ghicitor?
Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost(Voltaire)
toxicMDR
The Skeptic
Rezident/Rezidentă
It`s funny because ..
Re: Buna.
«
Reply #5 on:
Sunday, 30 August 2009, 16:10 »
Cand cineva nu vede si nu simte un lucru e posibil ca acel lucru sa existe dar cand NIMENI nu vede si nu simte este foarte improbabil ca acel lucru sa existe.
In lipsa existentei lui Isus,cum se poate explica cartea apocalipsa,cartea Isaia si multe alte carti biblice care au profetit despre venirea lui Isus cu sute de ani inainte ca el sa vina pe pamant..??..
Te-ai gandit vreodata ca acele carti ar fi putut fi scrise dupa ce "a venit"? Biblia de exemplu a fost scrisa de`a lungul a sute de ani (pana si dupa ce "venise" isus mai scriau de el ca si cum ar fi prezentul)
Cum se poate face ca majoritatea oamenilor de pe pamanat indiferent de tara simt nevoia sa se inchine unui Dumnezeu?...chiar si diferit unul de altul,iar oameni simt ca nu sunt impacati cu dumnezeul lor, simt asta inca din vechime,pentru ca nu stim cu toti ca nu de curand au aparut zei.....chiar din acele timpuri cand omul nici nu stia pe ce lume traieste totusi simtea nevoia in inima lui ca trebuie sa se impace si sa venereze pe cineva..si multe alte lucruri...de ce aproape 75% dintre oamnei simt un gol in inima lor care se umple cateodata,dar se goleste foarte repede si ramane acel gol inauntu inimi,fara sa stim de ce..cate triburi din amazon isi venereaza zeul lor fara sa il fi vazut in realitate vreodata...
Omul intotdeauna a fost superstitios si in general cand nu intelege ceva arunca cu presupusul iar acel "gol"
este pur si simplu o chestie psihologica cum ca "lipseste ceva in el" care este aberanta, si nu stiu daca ai observat dar in tarile care le-ai spus tu nivelul de trai tinde spre 0
WHAT THE F...
Sa nu mai vorbim de multe experiente pe care alti oameni au trait cu adevarat referitor la Dumnezeu.
Sa nu mai vorbim de multele tratamente ce constau in pastile de calmare, dezintoxicare si camasi de forta care au de fapt nevoie indivizii aia ..
Din cate vad eu de fapt vrei ca noi sa te ascultam cand aberezi si sa nu comentam, asta e ideea ta de a vorbi deschis
"Aveţi 10 porunci, băi băieţi, şi vă mai scriu eu câte vreţi, daţi-mi doar o cretă împuţită şi patru pereţi." Parazitii
Help me change shit for shit. Thanks
Motanul biped
Veteran/Veterană
«
Reply #6 on:
Sunday, 30 August 2009, 16:12 »
Simplu, aceste scrieri chiar au fost scrise în lipsa lui Isus.
De remarcat că în VT nu se vorbeşte despre Isus ci despre “mesia” la modul general. Este un mit al evreilor şi atât(aşa cum sunt şi miturile altor popoare sau a altor grupuri de oameni nu neapărat naţionale).
Apocalipsa este un deziderat al evreilor (sau al unei/unora grupări evreieşti) inspirat din contextul geopolitic local al acelor vremuri. Nu este nicidecum o profeţie.
“Viitorul este deschis”-vorba lui Karl popper.
Ma liberté de penser.
Motanul biped
Veteran/Veterană
«
Reply #7 on:
Sunday, 30 August 2009, 16:14 »
Adă-mi dovezile că avem de-a face cu lucruri reale…
Ma liberté de penser.
senoctar
Membru/Membră
«
Reply #8 on:
Sunday, 30 August 2009, 18:11 »
Spre exemplu eu nu vad si nu simt ca exista hipopograuri (animale cu gat de 6 metri dar cap mare cat un hipopotam). Aceasta nu inseamna ca nu exista, doar ca este improbabil, aproape imposibil sa existe.
Deja ai primit cateva explicatii. Nu am fost asa interesat de subiect dar din cate stiu Isus nu se potriveste exact cu mesia descris in acele carti. Dar evreii avea nevoie neaparat de un mesia asa ca au ignorat problemele.
Dar ce se intampla cu restul 25%, i-a uitat dumnezeu cumva ? In fine, exista o sumedenie de explicatii si aici. Este natura omului sa caute raspunsuri pentru existenta sa si existenta lucrurilor din jur. Din pacate marea majoritate fie au fost indoctrinati de mici sa caute aceste raspunsuri in religie, fie nu sunt asa inteligenti sa cuprinda complexitatea stiintifica a universului si se rezuma la o fiinta magica in cer.
Stiinta si logica sta foarte bine in "golul" meu, si ma simt mult mai bine decat atunci cand eram asa stresat ca nu il gasesc pe dumnezeu si ca toata logica si dovezile ma duceau spre inexistenta lui.
Experienta oamenilor este cel mai greu de discutat, dar si un lucru aproape imposibil de luat ca dovada, fiind vorba de experiente proprii fiecare poate atribui ca explicatie orice, fie dumezeul sau, fie fenomelor psihologice cunoscute.
Nici nu cred ca vei reusi sa convertesti pe cineva. Cred ca stim cu totii care neaga lucruri reale, ce ai spus tu sunt cateva idei ce sunt usor explicabile fara nevoia existentei unui dumnezeu. Dar ce facem cu restul, cu acele mult mai multe idei (ba chiar dovezi) stiintifice, care daca nu le-ai nega ar trebui sa crezi ca nu exista dumnezeu.
SeamanaPreaMultCuNumeleBan-at
The Awesome Atheist
Rezident/Rezidentă
God is my groupie!
«
Reply #9 on:
Sunday, 30 August 2009, 18:19 »
In vreuna din cartile alea scrie clar "Isus Cristos" sau sunt doar "profetii" la liber? Si eu pot sa zic ca o se nasca un copil negru in urmatoarele 24 de ore in Botswana.
chiar din acele timpuri cand omul nici nu stia pe ce lume traieste totusi simtea nevoia in inima lui ca trebuie sa se impace si sa venereze pe cineva..si multe alte lucruri...de ce aproape 75% dintre oamnei simt un gol in inima lor care se umple cateodata,dar se goleste foarte repede si ramane acel gol inauntu inimi,fara sa stim de ce..cate triburi din amazon isi venereaza zeul lor fara sa il fi vazut in realitate vreodata...
Pentru ca exista o zona in creierul uman care favorizeaza comportamentul religios. Si crizele de epilepsie. Si nu da triburile din Amazon ca exemplu de comportament. Aia cred FOARTE multe chestii fara sa le vada.
CE MA?!
Stii, daca intrebi un schizofrenic daca vocile sunt reale, nu-ti va spune niciodata "nu". Asa ca un religios n-o sa zica niciodata ca si-a inchipuit intalniri cu dumnezeu cand se gandea la cum sa indoctrineze mai multa lume.
Si mie mi-ar placea sa discutam despre lucruri reale, dar tu n-ai vorbit de niciunul pana acum.
Alpha Theta Epsilon Omicron Sigma
Cowboy
Banned
Rezident/Rezidentă
«
Reply #10 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:14 »
Pacat ca sunt si astfel de oameni care isi neaga propriul creator,daca o veti tine tot asa nu il veti cunoaste niciodata pe Dumnezeu iar sufletele care v-au fost date de Dumnezeu vor ajunge la judecata intr-o zi iar de acolo in iad fara drept de apel inaintea unui Dumnezeu mare,inaintea creatorului care a creat totul.
Se cer tot timpul dovezi ca exista Dumnezeu,se crede ca omul se trage din maimuta sau este creat din te miri ce reactii ale universului sau mai stiu eu ce..dar numai Dumnezeu nu exista. De astfel de comportament este scris in biblie.Isus ne spune foare clar ca celor care nu au li se va lua si cea ce au,iar celor ce au li se va da si mai mult (asta bineinteles referitor la credinta),si intradevar asa este..asta se intampla in zilele noastre.
Astea sunt radacinile pe care cel rau le-a implantat adanc in sufletul vostru si de care trebuie sa scapati.Cel rau va face sa va crede-ti destepti,atat de destepti incat nimeni sa nu va zica nimik...cel rau face minuni in viata voastra numai ca sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista..nu dati oare si posibilitatea ca Dumnezeu exista..mergeti pe felul propriu de a judeca..
Trebuie sa fim mai atenti la cea ce se intampla in jurul nostru,nu trebuie sa credem ca suntm a tot stiutori si gata..
Grija foarte mare.
Motanul biped
Veteran/Veterană
«
Reply #11 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:23 »
Quote from: Cowboy on Sunday, 30 August 2009, 19:14
Trebuie sa fim mai atenti la cea ce se intampla in jurul nostru,nu trebuie sa credem ca suntm a tot stiutori si gata..
Grija foarte mare.
Cine sunt cei care au pretenţia că sunt atotştiutori: scepticii care supun testării orice teorie sau teiştii care n-au nicio dilemă în ceea ce priveşte atitudinea lor faţă de fenomenul religios şi care confundă “a crede” cu “a şti” şi care condundă a deţine adevărul cu a avea certitudinea că deţin adevărul?
Ma liberté de penser.
toxicMDR
The Skeptic
Rezident/Rezidentă
It`s funny because ..
«
Reply #12 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:25 »
Gramatica ta ma face invidios (ceea ce este deasemenea un pacat) si vad ca vorbesti despre suflet foarte sigur pe tine, daca-ti zic ca nu exista suflet imi dai matanii? Si da, nu exista suflet om ingust la minte ce esti.
Tipu` asta imi aduce aminte de blogul sfantalumina
"Aveţi 10 porunci, băi băieţi, şi vă mai scriu eu câte vreţi, daţi-mi doar o cretă împuţită şi patru pereţi." Parazitii
Help me change shit for shit. Thanks
ruggedsoul
Guest
«
Reply #13 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:40 »
Cine sunt cei care au pretenţia că sunt atotştiutori: scepticii care supun testării orice teorie sau teiştii care n-au nicio dilemă în ceea ce priveşte atitudinea lor faţă de fenomenul religios şi care confundă “a crede” cu “a şti” şi care condundă a deţine adevărul cu a avea certitudinea că deţin adevărul?
Facand abstractie de subiectul religios, eu as zice ca modestia, bunul simt si "grija" acestora sunt net superioare pretinsilor sceptici...
Oare cine sunt mai negre, cuburile negre si cu cate o fata colorata, sau cuburile colorate si cu cate o fata neagra
Motanul biped
Veteran/Veterană
«
Reply #14 on:
Sunday, 30 August 2009, 19:41 »
Quote from: か on Sunday, 30 August 2009, 19:40
Facand abstractie de subiectul religios, eu as zice ca modestia, bunul simt si "grija" acestora sunt net superioare pretinsilor sceptici...
Oare cine sunt mai negre, cuburile negre si cu cate o fata colorata, sau cuburile colorate si cu cate o fata neagra
De unde ai scos-o?
Treaba cu cubul nu este decât o metaforă. Ar trebui să discutăm din punct de vedere statistic
Propun să luăm în considerare următorii indici statistici:
n (X)=numărul de postări ale userului X care sunt atacuri la persoană.
nr(X)=(n(X))/(numărul de mesaje totale ale userului X).
Într-o polemică civilizată este de preferabil să fie vizate doar idei, nu şi persoane
s(X)=numărul de postări ale userului X în care sunt vizate persoane
sr(X)=(s(X))/(numărul de mesaje totale ale userului X)
e(X)=numărul de “epitete” folosie de userul X
er(X)=(e(X))/ (numărul de mesaje totale ale userului X).
Cu cât valoarea acestor indici este mai mică cu atât userul X este mai aproape de ceea ce înseamnă o discuţie civilizată şi de o anumită ţinută intelectuală.
Oricine poate urmări acest forum cât şi alte forumuri pentru a se convinge că valorile medii ale acestor indici sunt mai mari în cazul teiştilor decât în cazul non-teiştilor. Acest fapt arată că dorinţa de a purta o discuţie civilizată axată pe idei şi nu pe persoane este mai mare la non-teişti decât la teişti. Acest lucru este oarecum firesc, deaorece noi (non-teiştii) avem de partea noastră argumentele logice.
«
Last Edit: Sunday, 30 August 2009, 19:47 by Motanul biped
»
Ma liberté de penser.
Pages:
[