Pagina românească despre ateism
Friday, 3 September 2010, 05:10 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   FORUM Help Search CHAT Login Register  
+-Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.] [Iluştri necredincioşi] [Argumente ateiste] [Moralitate fără niciun dumnezeu] [Logică şi argumentare] [Cazierul religiei] [Comunitatea Ateistă]
« previous next »
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16 Go Down Print
Author Topic: Daca cineva nu vede un lucru nu inseamna ca acel lucru nu exista.  (Read 4851 times)
Zeus
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #45 on: Monday, 31 August 2009, 08:24 »

Pacat ca sunt si astfel de oameni care isi neaga propriul creator,daca o veti tine tot asa nu il veti cunoaste niciodata pe Dumnezeu iar sufletele care v-au fost date de Dumnezeu vor ajunge la judecata intr-o zi iar de acolo in iad fara drept de apel inaintea unui Dumnezeu mare,inaintea creatorului care a creat totul.

Se cer tot timpul dovezi ca exista Dumnezeu,se crede ca omul se trage din maimuta sau este creat din te miri ce reactii ale universului sau mai stiu eu ce..dar numai Dumnezeu nu exista.   De astfel de comportament este scris in biblie.Isus ne spune foare clar ca celor care nu au li se va lua si cea ce au,iar celor ce au li se va da si mai mult (asta bineinteles referitor la credinta),si intradevar asa este..asta se intampla in zilele noastre.
Astea sunt radacinile pe care cel rau le-a implantat adanc in sufletul vostru si de care trebuie sa scapati.Cel rau va face sa va crede-ti destepti,atat de destepti incat nimeni sa nu va zica nimik...cel rau face minuni in viata voastra numai ca sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista..nu dati oare si posibilitatea ca Dumnezeu exista..mergeti pe felul propriu de a judeca..

Trebuie sa fim mai atenti la cea ce se intampla in jurul nostru,nu trebuie sa credem ca suntm a tot stiutori si gata..

Grija foarte mare.

La multe din prostiile pe care le spui ti s-a raspuns deja. Vreau numai sa iti corectez ignoranta in privinta teoriei evolutiei. Omul NU se trage din maimute, omul este o specie de maimute. Suntem mai apropiati genetic de cimpanzei si bonobo decit sunt aceste 2 specii de gorile. Homo sapiens impreuna cu celelalte specii de primate (sau maimute, cum insisti tu sa le spui) se trag dintr-un stramos comun, o specie care nu mai exista astazi.

Ma dezgusta faptul ca nici macar nu esti un crestin dintr-o secta mai evoluata din punct de vedere al receptarii stiintei, cum ar fi catolicii. Ortodocsii sunt printre cele mai inapoiate si primitive secte crestine. Astept sa incerci sa ne convingi ca Pamintul este plat si se afla in centrul sistemului solar, sau ca Universul are 7500 de ani, cu evolutia si creationismul pe mine m-ai lamurit.

"It is not acceptable to have a religion where the alternative to faith is punishment - that's how you train dogs, not develop people." - Deng Min-Dao
godless1859
Veteran/Veterană

BLASFEMIA E SFÂNTĂ!

Ignore
« Reply #46 on: Monday, 31 August 2009, 08:38 »

Pentru godless1859.

Scuze pentru raspuns intarziat.
Cea ce exista este cea ce: simtim,vedem,auzim s.a.m.d.....oricum stiu ca vrei sa zici ca daca nu il vezi pe Dumnezeu cum poti sa sti ca exista nu-i asa?...??...??

Ei, mai bine mai tarziu decat niciodata. Din moment ce accepti faptul ca noi stim ca ceva exista doar daca are vreun efect asupra simturilor noastre, nu ramane decat sa discutam despre acele lucruri pe care tu le consideri manifestari ale lui Dumnezeu si care au efecte asupra simturilor noastre. Doua, trei, pentru inceput nu ar strica. Deci cum se manifesta Dumnezeu in asa fel incat este perceptibil prin simturi? Asta e urmatoarea intrebare pentru tine.

After coming into contact with a religious man I always feel I must wash my hands (Nietzsche)
herghe
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #47 on: Monday, 31 August 2009, 10:26 »

Off-topic:Cowboy am vazut ca ai ajuns la 17 postari.Noi pe forumul schizofrenico-ortodox rar ajungeam la 13...think about that! Wink

Poate lansam un concurs cine rezita cel mai mult pe acel forum biggrin
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană

Nihil curo de ista tua stulta superstitione

Ignore
« Reply #48 on: Monday, 31 August 2009, 10:28 »

Ochelari au fost proiectati pentru nas si nu invers..Ciorapi pentru picior si nu invers...Planeta pamant pentru noi si nu invers
Pentru unul care are porunca 'sa nu minti' in cartea pretins sfanta, dar imbecila de nu se poate, minti cam mult.

Viata a evoluat in conditiile de mediu de pe planeta asta. E normal sa se adapteze conditiilor de aici, si nu celor de pe Jupiter. Daca tu erai perfect adaptat conditiilor de pe Jupiter sau Venus, pe Pamant fiind, atunci era un fapt remarcabil. Nu esti, asa ca esti exact ca ochelarii pentru nas. Ordinea cauzala e inversa decat in capu' tau. Pamantul prima oara, habotnicii cre(s)tinoizi dupa aia. La fel, nasul prima oara, ochelarii dupa aia.

"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
herghe
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #49 on: Monday, 31 August 2009, 10:53 »

Pacat ca sunt si astfel de oameni care isi neaga propriul creator,
te referi cumva la evolutie?  devil
daca o veti tine tot asa nu il veti cunoaste niciodata pe Dumnezeu
te referi cumva la evolutie?  deja avem o idee destul de buna despre "creatorul" nostru.
iar sufletele care v-au fost date de Dumnezeu
adica evolutia a produs niste creiere care sa ne dea senzatia ca avem suflet. Am inteles!
vor ajunge la judecata intr-o zi
daca nu ai grija cum treci strada ajungi la judecata numita selectie naturala!
iar de acolo in iad fara drept de apel inaintea unui Dumnezeu mare,
Somnul evolutiei naste monstri!
inaintea creatorului care a creat totul.
Ei nu chiar totul, doar cateva miliarde de credinciosi infideli creatorului!
Se cer tot timpul dovezi ca exista Dumnezeu,
de ce nu? in fond e cel mai mare si mai tare, tre sa fi lasat ceva urme pe unde a trecut!
se crede ca omul se trage din maimuta
"se crede" pentru ca s-a dovedit ca nu se trage din maimuta asa cum o stim noi azi.
sau este creat din te miri ce reactii ale universului sau mai stiu eu ce..dar numai Dumnezeu nu exista.
numai D-zeu si alte mii de alti zei, unul mai interesant ca altul, dar eu tot pe Greuceanu il prefer cand vine vb de basme!
Astea sunt radacinile pe care cel rau le-a implantat adanc in sufletul vostru si de care trebuie sa scapati.
Eu am scapat de cel rau pe la 13-14 ani si multumesc evolutiei ca mi-a dat capacitatea sa fac asta!
Cel rau va face sa va crede-ti destepti,atat de destepti incat nimeni sa nu va zica nimik...
Asta zicem si noi. Duhul cel rau va face sa va credeti destepti cand de fapt nu stiti ca Pamantul e rotund si nu acceptati dovezile care vi se aduc. Extrem de corect contraargument ti-ai dat in aceeasi fraza care contine si argumentul propriu-zis!
cel rau face minuni in viata voastra numai ca sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista..
cel rau face minuni in viata voastra numai ca sa dovedeasca ca evolutia nu exista..
nu dati oare si posibilitatea ca Dumnezeu exista..mergeti pe felul propriu de a judeca..
pai daca m-am trezit ca am un creier si nu stiam ce sa fac cu el, am zis ia sa judec eu putin sa vad ce iese! Praise the evolution!!!
Trebuie sa fim mai atenti la cea ce se intampla in jurul nostru,nu trebuie sa credem ca suntm a tot stiutori si gata..
si totusi putin mai sus spuneai ca:
Pacat ca sunt si astfel de oameni care isi neaga propriul creator,daca o veti tine tot asa nu il veti cunoaste niciodata pe Dumnezeu iar sufletele care v-au fost date de Dumnezeu vor ajunge la judecata intr-o zi iar de acolo in iad fara drept de apel inaintea unui Dumnezeu mare,inaintea creatorului care a creat totul.
vezi tu, noi nu stim nici macar aceste lucruri simple pe care tu pe predici aici. Si de aceea cautam sa aflam cat mai multe DAR, bazandu-ne pe dovezi! Si aici D-zeu, iadul si viata de apoi despre care stii cu siguranta ca exista, au o singura justificare: creierul low-IQ al omului primitiv + evolutia ulterioara.
Grija foarte mare.

Sau ce?
« Last Edit: Monday, 31 August 2009, 10:57 by herghe » Logged
katman
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #50 on: Wednesday, 2 September 2009, 00:23 »

Herghe, l-ai inchis masiv

Si ca sa sustin ideea ta: http://dumnezeueateu.wordpress.com/2009/09/01/biblia-e-o-alegorie-pentru-evolutie/

Nici semnatura mea nu crede in zei.
SeamanaPreaMultCuNumeleBan-at
The Awesome Atheist
Rezident/Rezidentă

God is my groupie!

Ignore
« Reply #51 on: Wednesday, 2 September 2009, 16:55 »

Multam fain pentru "educatie" dar nu prefer sa cred ce imi spune orisicine...

Atunci explica-mi de ce esti credincios.

A \Theta E O \Sigma
Alpha Theta Epsilon Omicron Sigma
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană

Nihil curo de ista tua stulta superstitione

Ignore
« Reply #52 on: Wednesday, 2 September 2009, 18:51 »

Pai nu crede ce ii spune orisicine. Crede doar ce-i spun prostii, ignorantii, mincinosii, de-alde de-astia smile

"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
tazilanigram
Novice
*

Ignore
« Reply #53 on: Friday, 4 September 2009, 13:14 »

As dori sa aduc o corectie la titlul acestei discutie. Mai corect ar fi asa:
"Daca cineva vede un lucru nu inseamna ca acel lucru exista."
Argumente care sustin acest lucru:
1) In caz de probleme psihice (sau stress prelungit) oamenii au halucinatii.
2) Orice om in fiecare noapte (in timpul somnului, bineinteles) vede lucruri inexistente, "discuta" cu personaje imaginare si crede ca totul e real. Si asta se intampla mai multe ore noapte de noapte chiar daca nu ne amintim. Cele mai multe si mai clare vise apar in somnul REM, care dureaza cam un sfert din durata somnului. Asa ca mintea e 100% capabila sa produca personaje imaginare care, aparent, au proprie vointa si care par absolut reale. Numai acest fapt ar trebui sa ne faca mai sceptici cu privire la lucruile extraordinare "vazute" de anumiti oameni (si bineinteles, sa cerem dovezi extraordinare).

Am facut o imagine (pe baza unui fundal luat de pe net) care expune ideea (tlp, daca doresti, o poti pune pe site):

markmt
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #54 on: Friday, 4 September 2009, 23:06 »

Sau, cu alte cuvinte... Daca unul iti trage un pumn de vezi stele verzi, cand iti vei reveni poti sa fii sigur ca n-ai fost in al noualea cer si ca acele stele sigur nu exista.
toxicMDR
The Skeptic
Rezident/Rezidentă

It`s funny because ..

Ignore
« Reply #55 on: Saturday, 5 September 2009, 00:22 »

Nu combina studiul bibliei cu ciupercile si cocaina

Roll Eyes

"Aveţi 10 porunci, băi băieţi, şi vă mai scriu eu câte vreţi, daţi-mi doar o cretă împuţită şi patru pereţi." Parazitii

Help me change shit for shit. Thanks
Cowboy
Banned
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #56 on: Sunday, 6 September 2009, 02:20 »

Viata a evoluat in prezenta lui Dumnezeul si datorita lui Dumnezeu,un Dumnezeu mare si atot puternic..

Nu aveti nici unul dovezi clare ca viata a evoluat la intamplare..vorbiti doar din lipsa credintei si din cauza ca nu ati inteles credinta niciodata..vorbiti pentru ca v-ati indepartat de Dumnezeu singuri.

A evoluat cumva sub ochi vostri de sunte-ti atat atat de siguri?..sau va luati dupa alti care sunt de mult la 2 metri sub pamant..?..?..?..
Lasati pe aia cu prostiile lor in pace.

Sau mai aud pe uni zicand ca omul se trage din maimuta biggrin...daca nu as fi stiut ca Dumnezeu a creat totul as fi raspuns ca poate el se trage din maimuta...eu nu...
Unde-i maimuta din care a evoluat omul ata de mult..?/>..lasati chestia ca acea rasa de maimuta a disparut si dovediti practic acel lucru..adica cel care crede ca el se trage din maimuta...simte el asta?...are idea ca dimineata cand se trezeste-i vine sa umble prin casa pe sarma si sa faca tumbe neaparat?...nu se poate sa stea potol locului?..

Ziceti atat de multe lucruri urate de Dumnezeu si de biblie fara sa realizati ca voi impliniti cea ce este scris acolo..??...Dumnezeu scrie despre cei ca voi in biblie..Prin cea ce sunte-ti impliniti cuvantul lui Dumnezeu si dati crezare lui tot mai mult fara sa vreti lucrul acela..

Tot timpul judecati pe Dumnezeu zicand:"ce fel de tata este acel care isi chinuie copii in iad chiar daca acestia au gresit..?".

Voi vreti sa fiti total impotriva lui si nu numai,daca ati avea puterea necesara sa ajungeti la el si sa-l judecati voi pe creator nu invers, dar in acelasi timp sunte-ti foarte suparati daca Dumnezeu nu este deacord cu ideile voastre.
...cum sa nu existe iadul pentru astfel de oameni..??..
Incercati sa puneti invers situatia...cum ar fi?..
Daca tu ai fi creatorul si cea ce tu ai facut se ridica impotriva ta cu o mare ura fata de tine fara ca tu sa-i faci ceva...cum ai reactiona?..Cred ca nu ai mai avea rabdare sa vezi daca creatia ta totusi se intoarce la tine vre-o data ci in acel moment ai nimici totul si gata..

In final...lasati ideile unor oameni morti care habar n-au avut pe ce lume au trait acum cateva sute de ani...Uitati mai de graba daca vreti nu la cuvantul lui Dumnezeu caci nu crede-ti ci la stiinta moderna care afirma tot mai mult ca universul are un creator......o minte super inteligenta a creat totul..nu va luati dupa Darwin si alti aiuriti...Pentru ca alegerea va aprtine voua nu alcuiva.
NU lasa pe altul cu teoria chibritului stins de mult decida in locul tau.Ci cauta lumina adevarat care lumnineaza in intunerec.
toxicMDR
The Skeptic
Rezident/Rezidentă

It`s funny because ..

Ignore
« Reply #57 on: Sunday, 6 September 2009, 02:52 »

In primul rand noi nu avem nimic cu dumnezeii vostri caci nu ne "razvratim" personajelor imaginare (ex: dumnezeu, tom & jerry, scufita rosie etc), ideea noastra este sa dovedim cat de cretini sunteti voi slujitorii orbi ai ignorantei.
Si decat sa cred ca sunt facut din pamant la fel ca strachinele si ulcioarele bunicii mai bine cred ca am evoluat din niste animale (mai evoluate psihic ca multi din oamenii de genul tau apropo).
Iar oamenii aia de sunt la 2 metri sub pamant de acum sute de ani nu stiu de ce ii aduci in discutie, conceptiile pe care le ai tu formate provin de la ciobani ale caror oase sunt probabil undeva la kilometri sub pamant si zac acolo de MII DE ANI (nu sute).
Dumnezeu nu a scris nimic, au scris doar aia care au fumat si apoi au visat dumnezei.
Daca eu creez ceva si apoi se intoarce impotriva mea inseamna ca undeva am gresit, ceea ce inseamna ca dumnezeul tau este un incapabil. E ca si cum eu creez un robot si el dupa 1 saptamana incepe sa ma alerge cu pusca, e vina robotului ca l-am facut eu gresit? ... Nu
Am auzit ca islamismul se intinde, pe pariu ca daca ajunge si in orasul tau, apoi in cartierul tau, vei pica repede in plasa si te vei converti? Eu am curaj sa fac pariul asta cu tine.
Si in ultimul rand as cam vrea sa spun sincer, ori ce scrii tu aici este ca sa iti bati joc de noi, ori tu chiar crezi ce spui (caz in care recomand spital de boli psihice).

"Aveţi 10 porunci, băi băieţi, şi vă mai scriu eu câte vreţi, daţi-mi doar o cretă împuţită şi patru pereţi." Parazitii

Help me change shit for shit. Thanks
mihai_1991
The anti-theist atheist
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #58 on: Sunday, 6 September 2009, 06:14 »

@Cowboy: ai citit ceva despre evolutionism sau vorbesti aiurea-n tramvai...pardon, forum? Ignoranta de care dai dovada e mult prea mare pentru cineva care chiar cauta adevarul.Nu exista dovezi pt evolutionism? De pe wikipedia

Teoria evoluţionistă este verificată de:

omologie: multe animale prezintă structuri osoase şi musculare similare, ceea ce conduce la ideea unui strămoş comun;
embriologie: de-a lungul evoluţiei fetale, embrionii diferitelor vertebrate seamana intre ele, lucru remarcat de Ernst Haeckel;
selecţia naturală, mecanism evolutiv propus de Charles Darwin;
studiul fosilelor: descoperirea acelor verigi de legătură între diferitele specii de animale (de exemplu Archaeopteryx, care explică tranziţia de la reptile la păsări).
mutaţiile genetice: principala cauză a variaţiilor din cadrul speciilor;
organele vestigiale - părţi ale corpului care au devenit inutile: amigdalele, coccisul, timusul, degetul mic, glanda pineală, apendicele vermiform, părul capilar etc.

Nu sunt dovezi, huh? BTW astea nu sunt toate dovezile pt evolutionism.Adu tu o dovada, una singura pentru dumnezeu (sa nu fie eroare logica, fiindca nu figureaza ca dovada  LOL )

I think, therefore there is no god.
Baphomet
Rezident/Rezidentă

Fueled by Leviathan

Ignore
« Reply #59 on: Sunday, 6 September 2009, 06:50 »

Viata a evoluat in prezenta lui Dumnezeul si datorita lui Dumnezeu,un Dumnezeu mare si atot puternic..
Ce inseamna/este d-zeu si cum ai aflat/stabilit acest lucru ? Ajuta-ma sa inteleg. Multumesc.

"An open mind that demands no evidence will let in an awful lot of rubbish."
- Doug Burns
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16 Go Up Print 
« previous next »
Jump to: