Pagina românească despre ateism
Thursday, 9 September 2010, 19:28 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   FORUM Help Search CHAT Login Register  
+-Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.] [Iluştri necredincioşi] [Argumente ateiste] [Moralitate fără niciun dumnezeu] [Logică şi argumentare] [Cazierul religiei] [Comunitatea Ateistă]
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Ce v-a facut sa deveniti atei?  (Read 10768 times)
ramona
Guest

« on: Friday, 17 December 2004, 22:07 »

Ce va facut sa devenititi atei? Poate sa- mi raspunda cnv la intrebare? Ce dezamagire ati avut voi de va facut sa va moara speranta? Toata lumea se intreaba ca d ce nu sa intiat un forum de atei mai devreme... dar intrebarea este : Chiar nu crezi in nimic? sau mai bine spus, chiar esti ateu? devil
« Last Edit: Friday, 13 February 2009, 09:58 by Admin » Logged
Admin
Administrator
Rezident/Rezidentă

« Reply #1 on: Saturday, 18 December 2004, 00:34 »

Hristos a dovedit neglijenţă crasă şi absenteism susţinut de la locul de muncă, aşa că a trebuit să-l eliberez din funcţia de mântuitor personal Wink.

Pe bune acum - am descoperit multe erori în Biblie şi n-am primit răspunsuri la rugăciuni (de "simţit prezenţa" sau "avut viziuni" nu mai vorbesc), ergo am renunţat la ipoteza Dumnezeu, ca la una care se comportă ca şi când ar fi falsă.

Speranţa e altceva! Speranţe mai am destule pentru viaţa shi lumea asta. E o deturnare a înţelegerii vieţii/condiţiei umane, să spui că moralitate, speranţă sau orice lucru bun se pot găsi numai în credinţă. De fapt, ele se pot găsi numai în om, şi nu e nevoie neapărat de un om religios.

Dacă definim credinţa ca susţinere cu tărie a unei afirmaţii în lipsa sau în ciuda dovezilor, e corect: nu cred în nimic. Dar nu cred nici că ai fi de acord cu definiţia smile, aşa că te informez că greşeşti (o lectură a paginii "Ateu. Ateism." a saitului te-ar fi informat la fel) - ateismul nu e lipsa oricărei credinţe (adică nici o credinţă în nimic), ci doar lipsa credinţei în zei. Altfel, putem avea credinţă în calităţile omului, de exemplu...
Emanuel
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #2 on: Saturday, 18 December 2004, 01:54 »

Quote from: "ramona"
Ce va facut sa devenititi atei? Poate sa- mi raspunda cnv la intrebare? Ce dezamagire ati avut voi de va facut sa va moara speranta? Toata lumea se intreaba ca d ce nu sa intiat un forum de atei mai devreme... dar intrebarea este : Chiar nu crezi in nimic? sau mai bine spus, chiar esti ateu? :devil:

Buna Ramona! Vezi ca am spus pe aici pe forum cateva din motivele care cred eu ca au contribuit la starea de "fara zei"! Mai sunt si altele, ca citirea Bibliei si judecarea faptelor, despre care se spune acolo. Ce pot sa spun sigur, e ca nu a fost o ... REVELATIE!!! Cred ca tine de educatie si intelegerea modului cum gandesc si reactioneaza oamenii, adica diferit in fata aceluiasi fenomen! Multi cred ca credinta este speranta ultima a omului. Se pare ca nu-i adevarat, odata ce exista atei, sau a murit cineva ateu!. Nu mi-a murit nici o speranta, doar ca sperantele mele, nu depind deloc de vointa capricioasa a vreunui d-zeu.! Dimpotriva, sper sa se intample o gramada de "minuni" cu omenirea desi stiu ca multe nu se vor realiza niciodata. Iar d-zeu nu intervine la lucruri cu adevarat importante ptr omenire ci doar in amanunte ridicole. O vindecare miraculoasa si aleatoare(antibiotice sunt mai constante si mai puternice in majoritatea cazurilor si nu le venereaza nimeni), un vis revelat(sau o tampenie, tot visata), etc. Asta nu poate fi un sprijin real ptr omenire. Cica liberul arbitru Chiar sadic. Si am invatat din ISTORIE ca probleme cu adevarat importante ptr om, tot omul le-a rezolvat. Au ramas multe dar cred ca oamenii, nu zeii, n-i le vor rezolva. Dar d-zeu e doar un caz particular, mai sunt destui zei pe mapamond. Unii au murit, ca zeii greci sau Baal, altii se nasc inca. Zeii sunt de fapt creati dupa tipicul fiecarei societati. Psihologia explica binisor credinta in zei. Zici ca de ce nu s-a infiintat un forum de atei mai devreme???!!! Cat de devreme? Inainte de internet? Ca ateii ca si credinciosii, exista dintodeauna! In rest personal sunt un tip optimist, norocos si increzator. Dar nu in zei! Nu am nevoie de nici unul ca sa-mi traiesc viata. Viata asta, nu cred ca exista alta. Nu ma amagesc. Iubesc viata, nu caut moartea, dar nu mi-e frica de ea. Sunt constient ca sunt ... muritor. Accept asta ca inevitabil si nu-mi fac sperante gratuite. Am grija sa o traiesc pe asta, sigura, incat sa nu-mi para rau ca am trait degeaba, atata timp cat inca respir. Am vazut ca multi credinciosi cu gandul la viata cealalta, vesnica, dar nesigura ...si-o rateaza pe asta scurta dar sigura, atat cat este.
Deci concluzia! Cred in multe si multi, dar sigur zeii si d-zeii nu sunt printre acestea. Ce zici Ramona, chiar sunt ATEU !?! Oare eu, Emanu el, exist, sau sunt un basm?!? D-zeu exista sau e un basm?!? Ce zici????

De fapt toata discutia se preteaza bine la discutarea "credintelor omenesti". Cele religioase sunt doar un caz ... particulur!
lestat
Novice
*

Ignore
« Reply #3 on: Sunday, 19 December 2004, 00:32 »

Ce va facut sa devenititi atei? Poate sa- mi raspunda cnv la intrebare? Ce dezamagire ati avut voi de va facut sa va moara speranta? Toata lumea se intreaba ca d ce nu sa intiat un forum de atei mai devreme... dar intrebarea este : Chiar nu crezi in nimic? sau mai bine spus, chiar esti ateu? devil

Un raspuns la intrebarea ta .... eu nu cred in nimic doar in mine si nu exista un GOD sau Satan pentru mine ... si pentru alti exista ...
dar asta ii faza ca daca ne luam dupa Creatia Crestinisma atunci ii o banalitate ca cum din doi oamnei ADAM si EVA sau inmultit asa de repe si cum se zice in ziua de astazi ca daca se inmultesc un frate si o sara atunci din acel copil iese un mutant de copil cu deformari ..... si in plus cea mai logica expicatie dupa mine exte ca omane vin din teorema evolutionisma dar nici aia ii sugura .....

I am a blood sucker and I bite only girls .....
adrian
Banned
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #4 on: Sunday, 19 December 2004, 14:26 »

quote="ramona"]Ce va facut sa devenititi atei? Poate sa- mi raspunda cnv la intrebare? Ce dezamagire ati avut voi de va facut sa va moara speranta? Toata lumea se intreaba ca d ce nu sa intiat un forum de atei mai devreme... dar intrebarea este : Chiar nu crezi in nimic? sau mai bine spus, chiar esti ateu? devil[/quote]
(Varianta de raspuns valabila doar in cazul in care ramona nu e musulmana)Un musulman poate sa-i puna aceleasi intrebari ramonei:De ce nu sunteti musulmani?Ce dezamagire ati avut voi de v-a facut sa va moara speranta in Coran?(...)dar intrebarea este : Chiar nu crezi in Coran?sau mai bine spus,chiar nu esti musulman?
Am si eu o intrebare pentru Ramona:ea crede in Coran?Daca nu,de ce nu crede?
freethinker
Novice
*

Ignore
« Reply #5 on: Monday, 20 December 2004, 10:56 »

Ce va facut sa devenititi atei?

Mai corecta ar fi intrebarea "Ce v-a facut pe voi sa fiti credinciosi?"

Pentru ca sigur nu sunt credinte innascute.

Parerea mea ce a inceput cu vrajeala parinteasca despre doamne-doamne, completata cu instinctul primar de a imita si asculta parintii (necesar pentru supravietuirea speciei)
Restul vine mai tarziu, ca viata e grea, necunoscutul ne sperie iar moartea ne inspaimanta.
actionmedia
Novice
*

Ignore
« Reply #6 on: Monday, 3 January 2005, 19:00 »

Ce va facut sa devenititi atei?

Buna intrebare. Eu unul nu am gasit raspuns. Pur si simplu nu cred. Daca ma duc la biserica la vreun botez, nunta, inmormantare, mi se face somn si incep sa casc. Nimic nu ma trage spre divinitate.
Am descoperit incet-incet, liber de prejudecati ca pot trai foarte bine fara sa cred in Dumnezeu, fara sa am prejudecati sau superstitii. Poate ca si educatia confuza a avut un rol important. Imi amintesc ca fiind mic, bunica si strabunica mea sa straduiau sa ma invete rugaciuni dar pe mine ma plictisea sa spun rugaciunea si ma enervam ca niciodata nu o spuneam cum trebuie cap-coada. De fapt nu mi-au placut niciodata poieziile.

Chiar nu crezi in nimic?

Daca esti ateu nu inseamna ca nu crezi in nimic. Insemna doar ca nu crezi in divinitate. De exemplu eu cred ca sunt ateu 8) , ce zici de asta?

sau mai bine spus, chiar esti ateu?

Pot sa pun si eu aceeasi intrebare. Credinciosii chiar sunt credinciosi sau doar se prefac?
Orpheus
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #7 on: Tuesday, 4 January 2005, 09:59 »

Pai, uite, ieri de ex. ma uitam la o emisiune Penn&Teller (Showtime USA, la noi inca nu). Si unu dintre ei spune ceva de genu: "Normal Borlaugh a primit Nobel pt Pace in 70'. Se spune ca a salvat un miliard de oameni. Un miliard! Eu cred ca e cel mai bun om de pe pamant. Si e trist ca nimeni nu stie de el."

Si asa e. Uite cat a putut face un om. Poate era crestin, poate nu, dar el a facut-o. Nu suport sa aud oameni care ies dintr-o operatie foarte grea si in loc sa multumeasca doctorului care a studiat ani de zile si a pierdut multe nopti stand de garda, multument lui Dumnezeu? Pentru ce?  De ce nu i se multumeste pt operatiile care nu reusesc, si sectia de cancer de copii care exista in spitale.

In final, cel mai mare argument contra lui Dumnezeu, nu ca sa-l arate drept inexistent, dar imoral, este propria lui scriptura, si propria lui dogma..
Isus se face om. Oare aboleste el sclavia? Spune el vreodata ceva impotriva ei? NU. Ba chiar sfatuieste sclavii sa fie ascultatori. Comportament tipic de sudist american din secolul XIX! si alte alte exemple. Oare spune el ceva contra sistemului politic al vremii care asuprea pe cei cuceriti? Nu. Ce e al Cezarului e al Cezarului. Ceva de drepturile omului, si libertate pt toti? Ha!

Prefer sa multumesc celor din Revolutia franceza, sufragetelor, oamenilor de stiinta, filozofilor, si tuturor celor care chiar au contribuit cu ceva la a face lumea asta mai buna, si nu unui zeu atotputernic, care se multumeste sa faca o icoana sa curga condens si sa apara in scoarta de copac.
Sethy
Novice
*

Ignore
« Reply #8 on: Monday, 10 January 2005, 10:01 »

Nu am devenit atee dintr-o data....am  inceput sa pun sub semnul intrebarii existenta vreunei divinitati prin clasa a 8a...un motiv este absenteismul lui dumnezeu(in fine, sau altei divinitati).....un alt motiv e biblia.....it is full of shit...multe lucruri scrise in in biblie nu corespund realitatii(ex. geneza).si sunt mai multe religii... iar fiecare adept isi sustine religia...de unde stiu ei ca religia lor e  adevarata?

N-ajunge sa fii diabolic de inteligent.Trebuie sa resimti si cea mai vie ura cu putinta.Iar pentru a trai un asemenea sentiment trebuie sa fii ranit in cel mai adanc strat al orgoliului tau"
Anonymous
Guest

« Reply #9 on: Thursday, 22 September 2005, 21:53 »

cum am devenit ateu?...
pai e simplu...toata lumea zice ca sunt un nesimtit notoriu...asa ca nu l-am simtit pe dumnezeu...sincer sa fiu...hai sa incep...crestin orto ca toata lumea odata...dar e plictiseala mare...hristos nu are chopper...iar satana se cam impiedica cand vine vorba sa dea si el o bere...asa ca am inteles ca cel mai simplu si mai corect te imbeti si mergi cu motoru pe banii tai...
madfish
Banned
Novice
*

Ignore
« Reply #10 on: Saturday, 14 April 2007, 23:42 »

de ce am devenit ateu ? pentru ca sunt prea multe dovezi ca nu exista ceva "acolo sus"Cred ca oamenii care cred in divinitate sunt niste candidati perfecti pentru internare la spitale gen: nr9. , palazu mare, etc.
phobos
Organizator
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #11 on: Monday, 16 April 2007, 15:51 »

Quote from: "madfish"
Cred ca oamenii care cred in divinitate sunt niste candidati perfecti pentru internare la spitale gen: nr9. , palazu mare, etc.

Asta e o viziune un pic cam fundamentalistă.

"Atheism truly is the birth cry of an awakening species, the infantile screams of a newborn mindset, something divine in a way the Bible can only profane, clawing its way out from the rotten crust of our human bodies."
MHortulanus
Banned
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #12 on: Monday, 16 April 2007, 17:28 »

Da... Sunt pur şi simplu nişte oameni foarte influenţabili şi au mai multă încredere în sentimente decât în Raţiune.

madfish
Banned
Novice
*

Ignore
« Reply #13 on: Tuesday, 17 April 2007, 11:47 »

Schizofrenie : Boală psihică gravă, manifestată printr-o scădere treptată a activităţii intelectuale şi printr-un dezechilibru psihic general.

Sa zicem ca daca tu te duci la un doctor si ii zici ca vorbesti cu un prieten imaginar nu trec nici 2 secunde si te interneaza. Daca ei(religiosii) se duc la doctor si ii spun ca vorbesc cu Dumnezeu atunci ei sunt perfect normali.
Eh de aia sunt asa de revoltat Phobos.
phobos
Organizator
Rezident/Rezidentă

Ignore
« Reply #14 on: Tuesday, 17 April 2007, 16:53 »

Quote from: "madfish"
Schizofrenie : Boală psihică gravă, manifestată printr-o scădere treptată a activităţii intelectuale şi printr-un dezechilibru psihic general.

Sa zicem ca daca tu te duci la un doctor si ii zici ca vorbesti cu un prieten imaginar nu trec nici 2 secunde si te interneaza. Daca ei(religiosii) se duc la doctor si ii spun ca vorbesc cu Dumnezeu atunci ei sunt perfect normali.
Eh de aia sunt asa de revoltat Phobos.

Normalitatea este destul de greu de definit. Chiar şi schizofrenicii dacă ajung la un punct de echilibru şi nu devin problematici pentru familiile lor sau pentru societate sunt destul de uşor toleraţi. Avem exemple de mari oameni de ştiinţă schizofrenici: John Nash de exemplu după a cărui biografie s-a făcut şi filmul "A Beautiful Mind". Sau Kurt Goedel unul din cei mai mari logicieni contemporani.

Pentru noi ateii într-adevăr pot părea oameni demn de balamuc, dar oricum psihiatria nu considera iluziile care se manifesta la scara sociala, precum religia, ca fiind cazuri patologice.

"Atheism truly is the birth cry of an awakening species, the infantile screams of a newborn mindset, something divine in a way the Bible can only profane, clawing its way out from the rotten crust of our human bodies."
Pages: [1] 2 3 ... 12 Go Up Print 
« previous next »
Jump to: