Pagina romānească despre ateism
Friday, 3 September 2010, 05:10 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   FORUM Help Search CHAT Login Register  
+-Articole şi resurse
[Ateu/Atee. Ateism.] [Iluştri necredincioşi] [Argumente ateiste] [Moralitate fără niciun dumnezeu] [Logică şi argumentare] [Cazierul religiei] [Comunitatea Ateistă]
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Ce v-a facut sa deveniti atei?  (Read 10750 times)
NATAS
Guest

« Reply #15 on: Sunday, 22 April 2007, 20:30 »

Quote from: "phobos"

Pentru noi ateii īntr-adevăr pot părea oameni demn de balamuc, dar oricum psihiatria nu considera iluziile care se manifesta la scara sociala, precum religia, ca fiind cazuri patologice.

1. e ca si cum ai spune ca doar pt ca majoritatea oamenilor sunt nebuni, nebunia a devenit "normalitate", si nu patologie.
2. Ce considera psihiatria ca fiind patologic e de o relevanta subiectiva. Exista in prezent  o miscare anti-psihiatrica, si pe buna dreptate , mai ales daca ai ocazia sa observi pe viu cum sunt instruiti asa zisii "psihologi" http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-psychiatry   . Nu psihiatri decid ce e patologic si ce nu..e mai mult o chestie de reuniune a bunului simt si a ratiunii.

Quote from: "phobos"
Asta e o viziune un pic cam fundamentalistă

- lol, o spui de parca ar fi ceva rau   question
Nightmare
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #16 on: Saturday, 12 May 2007, 13:55 »

Inca o data salutari, din postul de novice desigur! Daca e sa imi impartasesc si eu experienta personala cu voi, pot spune ca dezamagiri spirituale nu am trait, pentru ca nu am fost niciodata foarte religios, cum de altfel mai nimeni din familia mea nu e, iar trecerea de la crestinism la buddhism+ateism a fost una destula de "suava", dar si extrem de fireasca. Pur si simplu ajunsesem la varsta mentala necesara pentru a intelege destule dintre cele ce tin de meta-fizic, mistic, divinitate, iar accesul la "Encarta Encyclopedia '98" a fost unul iluminator. Cu ce ma pot lauda insa este contributia majora, dar involuntara(foarte multe discutii purtate pe o tema ce o consider importanta in viata oricui), la convertirea a 3 prieteni de ai mei la ateism, iar de asta ma simt destul de mandru, zic eu ca dovedeste calitatea intelectuala si morala a prietenilor mei daca au reusit sa adopte o asemenea pozitie distanta fata de crestinism, pe baze logice, mai pe scurt toti adera ateismului explicit.

quot;Cand un geniu adevarat apare pe lume, il vei cunoaste sigur dupa un semn, anume ca toti imbecilii se vor uni intr-o conjuratie impotriva lui."
Jonathan Swift
meta
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #17 on: Saturday, 12 May 2007, 18:21 »

salutare.
da e interesant de vazut prin ce metode ajung oamenii la ateism..
eu am uitat cum am ajuns sa fiu ateu......ceva am patit probabil pe vremea cand eram mai bebelus..da nu ceva traumatic oricum...

cred ca unii ajung la acea varsta mentala de care vorbeste nightmare...iar ceilalti devin atei in urma unor experiente cumva mai deosebite..si abandoneaza religia.  
nu cred ca prin argumente poti convinge pe cineva la ateism asa pe loc ..nustiu sa existe si astfel de atei..  ar fi prea frumos! 8)

othing is more natural than that the belief in God
madfish
Banned
Novice
*

Ignore
« Reply #18 on: Sunday, 13 May 2007, 15:35 »

noi le prezentam situatia , ei se duc acasa si noaptea cand stau in pat ei se gadesc ... daca le merge mintea si fac si ei putina cercetare atunci avem un nou ateu in club biggrin
meta
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #19 on: Sunday, 13 May 2007, 18:35 »

daca se gandesc la ce leam spus inseamna ce ei dinainte trebuie sa fi simtit ceva indoiala...altfel un tatal nostru si somn usor 8)

othing is more natural than that the belief in God
Nightmare
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #20 on: Sunday, 13 May 2007, 18:56 »

Quote from: "meta"
daca se gandesc la ce leam spus inseamna ce ei dinainte trebuie sa fi simtit ceva indoiala...altfel un tatal nostru si somn usor 8)

LOL LOL LOL LOL

quot;Cand un geniu adevarat apare pe lume, il vei cunoaste sigur dupa un semn, anume ca toti imbecilii se vor uni intr-o conjuratie impotriva lui."
Jonathan Swift
bigrobt
Novice
*

Ignore
« Reply #21 on: Wednesday, 11 June 2008, 23:14 »

eh LOL  Noaptea si insomnia m'au facut ateu...
  Sunt sigur ca unii dintre voi stiu ce vreau sa zic
« Last Edit: Friday, 13 February 2009, 10:00 by Admin » Logged
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană

Nihil curo de ista tua stulta superstitione

Ignore
« Reply #22 on: Thursday, 12 June 2008, 00:26 »

Eu am devenit ateu cum am devenit si necredincios intru Mos Craciun, Zana Zanelor, etc... Pur si simplu de la o varsta am incetat sa cred in povesti smile

"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
ATTILA
Novice
*

Ignore
« Reply #23 on: Thursday, 10 July 2008, 15:03 »

eu am avut norocul sa cresc intr-o familie care nu prea dadea importanta acestui aspect. mama si tata erau la munca toata ziua, eu eram cu bunicii. una din primele carti citite a fost "biblia hazlie" si "prostia omeneasca". dupa cea hazlie am citit si pe cea "serioasa", chiar in mai multe variante si am ras si mai bine decat la varianta hazlie. dar numai in armata am intalnit primii mei exaltati. probleme in schimb am avut cu muzica, in asta comunistii si evlaviosii fiind pe acelasi lungime de unda.de fapt am realizat @#$% nu sunt diferente majore intre cele doua religii diferenta principala fiind doar finalitatea si timpul. crestinismul a avut 800 de ani la dispozitie sa spele creierii mobului, comunismul doar 70.
hippiemuslim
Novice
*

Ignore
« Reply #24 on: Thursday, 10 July 2008, 16:05 »

Cu ajutorul tatalui meu...
aaroman Mos Craciun exista !!!Zana Zanelor a fost ieri in vizita impreuna cu Zana Maseluta biggrin
Am incetat sa cred in D prin clasa a IV-a. Atunci am observat ca tatal meu este ateu si am fost foarte interesat de teoriile sale. Una din teoriile sale a fost crearea lui dumnezeu,. Era vorba de o explicatie stiintifica a tuturor "miracolelor" facute de Moise (plus o hiperbolizare a acestora) si inspiratia lui din istoria Egiptului Antic, fiind vorba de crearea unui zeu suprem, unic.Totusi se presupune ca defapt basmul acesta nici macar nu are un strop de adevar, vechiul testament fiind scris la comanda unui rege al Israelului.
Comunismul nu este un sitem rau attila...el a fost aplicat prost. In Romania nu a existat comunism, in cea mai mare parte din cei 70 de ani s-a dezvoltat cultul personalitatii.

Dumnezeu exista pentru ca asa scrie in biblie! Biblia spune adevarul pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu in ea!
Feynman
In esse
Organizator
Veteran/Veterană

Nihil curo de ista tua stulta superstitione

Ignore
« Reply #25 on: Thursday, 10 July 2008, 17:09 »

aaroman Mos Craciun exista !!!Zana Zanelor a fost ieri in vizita impreuna cu Zana Maseluta
Chiar daca exista, tot nu inseamna ca exista si dumnezeu smile
Comunismul nu este un sitem rau attila
Este un sistem foarte, foarte, foarte rau. Oamenii nu sunt egali intre ei.

"Nestiinta nu e o dovada, ignoranta nu e un argument" - Spinoza
hippiemuslim
Novice
*

Ignore
« Reply #26 on: Thursday, 10 July 2008, 23:32 »

Bine nu e...dar Mos Craciun EXISTA! Spre deosebire de Dumnezeu, actiunile sale sunt vizibile  LOL
« Last Edit: Friday, 13 February 2009, 10:01 by Admin » Logged

Dumnezeu exista pentru ca asa scrie in biblie! Biblia spune adevarul pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu in ea!
Sorana
Membru/Membră
**

Ignore
« Reply #27 on: Friday, 29 August 2008, 15:58 »

Nu m-a facut nimic sa "devin" atee. Am fost atee dintotdeauna.
Dar nimic nu m-a facut sa devin credincioasa. Pur si simplu, desi am primit tot soiul de "dovezi" nici una dintre ele nu m-a convins de existenta lui D-zeu.
Pe principiul "never say never" poate mi se arata D-zeu, cine stie ... dar inca nu am patit chestia asta iar asa zisele dovezi ale existentei lui nu mi se par concludente .....

Iar Mos Craciun exista  biggrin
Si va rog eu sa nu-l omorati. Exista si vine la noi cu sacul plin in fiecare an  biggrin
Mai nou exista si Zana Maseluta pentru ca fetita mea are 2 dinti noi  biggrin
cristiflorin
Novice
*

Ignore
« Reply #28 on: Thursday, 16 October 2008, 14:30 »

Freethinker a pus punctul pe i.
scepticzp
Banned
Membru/Membră
**

College know-it-all hippie

Ignore
« Reply #29 on: Saturday, 18 October 2008, 01:23 »

Nu prea imi dau seama daca intrebarea e pusa serios sau tongue in cheek,  totusi voi raspunde ca si cum ar fi fost pusa serios.

De cand eram mic(prin gimnaziu) mi se parea absurd, ca dumnezeul crestin sa fie cel adevarat, dat fiind ca exista atatia altii. Dar inca mai credeam in ideea generala de fiinta suprema care a creat universul si poate mai intervine si acum in reglementarea lui.

Cel mai bine ce credeam eu a fost exprimat de sir Isaac Newton in Principia: "This most beautiful System of the Sun, Planets and Comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful being."

Desi Newton a ridicat alta problema, sesizata, cred prima data de Laplace, si anume ca daca universul este mecanistic, si complet determinist, atunci in principiu, cunoscand legile care il guverneaza si o instanta a universului, viitorul este complet predictibil, ceea ce pune cruce(scuzati expresia) ideii de liber arbitru; slava domnului(scuzati si expresia asta), schrodinger, heisenberg si altii ne-au scapat de ea)

Si mai era si treaba cu pariul lui Pascal, argument care a fost distrus pentru mine in totalitate cand am vazut secventa:

Nu a fost nici o dezamagire, si pentru cine are crede ca ateii sunt tristi recomand cu caldura, seria Cosmos a lui Carl Sagan, cartile sale, in special "Pale blue dot".

(cand vezi filmul asta, si vezi pamantul redus la un sfert de pixel, pare greu de crezut ca intregul univers a fost facut pentru noi.)

Dupa ce gusti din asemenea ambrozie(aici as mai include si "Scurta istorie a timpului" a lui Hawking), minuni de doi lei cum ar fi boschetele ala care ardea dar nu se mistuia sau lumina sfanta de la Ierusalim, par trucuri ale unor ilozionisti de mana a doua.

Pur si simplu, lumea are mult mai mult sens daca la baza sta ipoteza ca omul l-a facut pe dumnezeu dupa chipul si asemanarea sa, sau mai poetic, cum spune Rigveda "the men may not be the dreams of the gods, but the gods may be the dream of men" :

Pages: 1 [2] 3 4 ... 12 Go Up Print 
« previous next »
Jump to: